Tiltalte betjente behandles forskelligt

Voldssager mod betjente er ikke ens, siger rigspolitichefen. Nu stilles to skydende betjente for retten på Frederiksberg.

Nogle politifolk, der er tiltalt for vold i tjenesten, suspenderes fra deres job, mens andre får lov til at arbejde videre. Men rigspolitichef Torsten Hesselbjerg forsikrer, at der ikke er tale om forskelsbehandling.

På tirsdag skal to politiassistenter møde i Retten på Frederiksberg. De er tiltalt for det, som kaldes dødsvold. De affyrede hver et skud mod en mand i en 7-Eleven kiosk. Manden, der forinden havde raseret forretningen, og som havde en kniv i hånden, forblødte. Begge er fortsat i tjeneste, men må dog ikke have kontakt med publikum.

Derimod er den betjent, der er tiltalt for vold mod en anholdt på Station City i København, suspenderet. Begge afgørelser er truffet af rigspolitiet.

- Vi foretager en individuel bedømmelse af sagerne, hvor der indgår en lang række momenter. Jeg mener ikke, at vi foretager en forskelsbehandling, for sagerne er ikke ens, siger rigspolitichef Torsten Hesselbjerg, som har magten til at beslutte, om der skal skrides til suspension.

/ritzau/