Tiltalt: Ni skud på bodega var selvforsvar

22-årig skød i selvforsvar og sigtede mod mave og ben for ikke at dræbe, fastholdt han i landsretten, hvor han risikerer at blive dømt til forvaring.

For politiet lignede det en likvidering, da betjentene 18. februar i fjor tog fat på at opklare et skuddrab på en bodega i Brønshøj. Ni skud blev affyret mod en 29-årig tuneser, og de syv af dem ramte målet - fortrinsvis i underlivet. De anrettede så store skader, at ambulancelægen intet kunne stille op. Kais Ben Nejib Attia var død.

Men den 22-årige, der skød, vil ikke tilstå, at han gjorde det for at slå ihjel, eller at han var klar over, at det kunne blive konsekvensen. Han handlede i panik, fastholdt han tirsdag over for et nævningeting i Østre Landsret i København. Og han sigtede netop efter ben og underliv, fordi det - så vidt han vidste - ikke slog folk ihjel, når man skød dem der.

I landsretten er han tiltalt for drab, og ifølge en mentalundersøgelse er han så personlighedsmæssigt afvigende, at anklageren kræver ham idømt forvaring og ikke kun en årelang fængselsstraf. Dommen falder om en uge.

/ritzau/