Tiltalt i voldtægtssag: Pige var for påvirket til sex

En af tre tiltalte i voldtægtssag opgav at have samleje med pige. Kort efter havde de to andre sex med hende.

Efter at tre teenagedrenge blev frikendt for voldtægt i ved byretten i Roskilde valgte anklageren at anke sagen, som i dag begyndte i Østre Landsret i Fredericiagade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

København. Retten i Roskilde rensede tidligere på året tre unge mænd for anklagen om, at de under en fest i Herfølge tilbage i 2014 skal have forgrebet sig på en beruset pige.

Men anklagemyndigheden insisterer på teenagernes skyld, og derfor behandles sagen tirsdag i Østre Landsret.

Fra vidneskranken fortæller den første af de tiltalte, at han i forvejen kendte pigen, og at de på et tidspunkt i løbet af aftenen forlod det forsamlingshus, hvor festen blev holdt. Hans intention var at have sex med hende.

- Jeg spurgte, om hun ville med ud. Hun svarede klart ja, siger den i dag 19-årige mand, der er tiltalt for medvirken til og forsøg på voldtægt.

Ifølge den tiltalte fandt de to en plads bag et træ. De begyndte at kysse og røre hinanden i skridtet. Men pludselig fik pigen det dårligt og faldt sammen. Hun forekom nærmest bevidstløs og var ikke i stand til at have sex, husker han.

- Hun falder ned, og hun svarer ikke, da jeg spørger, om hun er ok. Så løfter jeg hende op og er ved at lukke mine bukser. Så falder hun igen, siger den tiltalte.

På vej tilbage til festen husker den 19-årige, at han var nødt til at støtte pigen, så hun ikke faldt. Han tænkte først og fremmest på at komme væk, og da han så to af sine fodboldkammerater, bad han derfor dem om at holde øje med pigen.

- Jeg havde aldrig nogensinde prøvet noget lignende. Jeg er 17 år, og jeg ved ikke, hvad jeg skal tænke. I situationen vil jeg bare gerne væk, siger han.

I minutterne herefter forsvinder de to fodboldkammerater om bag en busk med pigen. De to mænd erkender at have haft sex med den 17-årige, men de afviser anklagemyndighedens påstand om, at der er tale om voldtægt.

- Hun virkede helt normal. Hun snøvlede lidt, og hendes balanceevne var ikke den bedste. Men hun tog os i hånden og ledte os hen bag en busk. Jeg vidste godt, at der skulle ske noget, fordi hun rørte ved mig, fortæller den anden tiltalte, da han afgiver forklaring.

Han afviser i øvrigt kammeratens påstand om, at han blev bedt om at passe på pigen. På samme måde er det forkert, når den første tiltalte hævder, at hans to medtiltalte efter festen talte om, at pigen var "helt væk".

Om episoden har pigen fortalt, at hun var så fuld og påvirket af mangel på insulin, at hun ikke kunne modsætte sig drengenes overgreb. Retten i Roskilde fandt det imidlertid "overvejende betænkeligt" at slå fast, at hun ikke var i stand til at stritte imod.

/ritzau/