Tiltalt i Maria-sagen for retten i dag

I dag begynder retssagen mod en 48-årig mand, der er mistænkt for at dræbe en ung pige nytårsnat.

Retten i Herning indleder i dag sagen mod en 48-årig mand, der er tiltalt for drabet på Maria Møller Christensen, som blev dræbt nytårsnat. Sagen fortsætter ugen ud, og der ventes dom senest den 3. december. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den såkaldte Maria-sag kommer i dag for retten i Herning. Sagen var årets første og en af de mest omtalte. Retssagen forventes at forløbe over resten af ugen.

Nytårsnat blev den 20-årige Maria Møller Christensen voldtaget og kvalt til døde i sine egne strømpebukser i tidsrummet mellem kl. 00.30 og kl. 11 d. 1. januar i kælderen under Rolighedsvej 1 i Herning.

Det var DNA, der fældede den 48-årige mand, der er tiltalt i sagen. Ifølge politiet har man fundet DNA fra tiltalte fem steder på Maria, der skulle indikere, at han både stod bag voldtægten og drabet. Siden blev d. 26. januar, hvor manden blev anholdt, har han nægtet sig skyldig.

DNA renser første mistænkt

Der er navneforbud i sagen. Den tiltalte er en dengang 48-årig mand, der boede på Rolighedsvej nummer 1 i Herning. Samme ejendom som den, hvor beboere fandt det delvis afklædte lig af Maria Møller Christensen i kælderen kort før middag 1. januar.

Netop DNA var også med til at rense en anden mand, der var fængslet i 19 dage og blevet hængt ud på forsiden af Ekstra Bladet for at have stået bag mordet på Maria. Manden er i dag fuldstændig renset for anklagerne og har fået en erstatning for frihedsberøvelse på 37.000 kr.