Tiltalt for bombe modsiger ven: Jeg var på Christiania

23-årig tiltalt siger, at han var ved Skat kort før bombe. Hans 24-årige tiltalte ven afviser, at han var med.

En bombe eksploderede 6. august sidste år foran Skattestyrelsens bygning på Østerbro i København. To tiltalte nægter sig skyldige. (Arkivfoto) ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To svenske venner, der er tiltalt for en bombe ved Skattestyrelsen, kommer tirsdag med modstridende forklaringer i retten.

Den 23-årige tiltalte fortæller, at de begge kørte til Østerbro, hvor styrelsen ligger. Her ventede han i bilen nær skattestyrelsen, mens vennen var væk i tre-fire minutter for at besøge en ven, som dog ikke var hjemme.

Men han ved ikke, om vennen placerede en bombe, og han nægter sig skyldig i at have noget med det at gøre.

Samtidig kommer en helt anden forklaring fra den 24-årige. Han afviser at have været med i bilen ved Skattestyrelsen.

Han fortæller ligesom vennen, at de kørte fra Sverige til København, men den 24-årige fortæller, at han blev sat af ved Christiania og altså ikke kørte med videre.

»Jeg har jo forklaret, at jeg gik ind på Christiania. Han kørte jo videre,« siger han i retten.

Det var 6. august sidste år cirka klokken 22.14, at en bombe eksploderede foran Skattestyrelsen på Østerbro i København.

Cirka en uge efter blev den 23-årige anholdt ved en aktion i Sverige, mens den 24-årige først blev anholdt i Københavns Lufthavn på vej hjem fra Libanon efter en international efterlysning.

Mandag er sagen begyndt ved Københavns Byret, og begge svenskere nægter sig skyldige.

Den 24-årige fortæller, at det var spontant, at de besluttede at køre til Christiania, og at det i øvrigt var den 23-åriges forslag. Den 23-årige har forklaret, at det var omvendt.

I nærheden af Christiania blev den 24-årige sat af, og han ved ikke, hvad vennen skulle, lyder forklaringen.

»Han sagde, at han skulle videre,« siger den 24-årige.

På Christiania købte den 24-årige hash og falafel, fortæller han. Desuden mødtes han med en pige, som han havde kontakt med på Snapchat. I retten mandag fortæller han hendes fornavn, hvilket han ikke tidligere har sagt.

Den 23-åriges forsvarer, Kåre Traberg Smidt, undrer sig dog over, hvorfor den 24-årige ikke har været interesseret i at finde pigen, når han nu er anklaget for at have placeret en bombe den aften.

»Nu har jeg jo ikke været i en bil med en bombe,« svarer den 24-årige og fortæller videre, at han ikke ville blande pigen ind i det.

/ritzau/