Tiltalt for at lokke mand i sexfælde: Vi ville skabe debat

To brødre er tiltalt for at udgive sig for at være en 14-årig pige og afpresse en mand for 96.000 kroner.

Da to brødre i november 2015 mødte op hos en ung mand i Brønshøj, var det ikke for at afpresse manden, men for at skabe en debat om pædofili.

Det forklarer den ene bror, der er 22 år, tirsdag i Retten på Frederiksberg. Her er han sammen med sin bror tiltalt for hjemmerøveri og afpresning i en sag, der bliver ført med et nævningeting.

Ifølge anklageren skal den 22-årige sammen med sin 23-årige bror sidste år have lokket en ung mand i en sexfælde for at presse ham for i alt 96.000 kroner.

Ifølge anklagemyndigheden udgav de sig for at være en 14-årig pige ved navn Sofie, som gerne ville mødes og have sex. I november 2015 mødte brødrene så op hos manden.

Ifølge anklageren var det for at presse penge ud af manden, men sådan hænger det ikke sammen ifølge den 22-årige lillebror. Han afgiver tirsdag forklaring i retten:

- Det var for at sætte en debat op om pædofile i Danmark og få deres vinkel på det og sende det til en journalist.

Han har siden november sidste år været varetægtsfængslet i sagen. I retten er han tirsdag iklædt sort blazer og hvid skjorte.

Han forklarer, at det var den 23-årige storebrors idé at udgive sig for at være en mindreårig pige og skrive til mænd.

De tiltalte mænd holdt ifølge anklageskriftet den unge mand fanget i mere end ti timer. De lagde ham i håndjern og truede med at offentliggøre samtalen med den fiktive 14-årige Sofie, påstås det af anklageren.

Men det var den unge mands eget forslag at udbetale 95.000 kroner til de to brødre, påstår den 22-årige.

- Han tilbød os 20.000 kroner for ikke at offentliggøre samtalerne. Men det nægter min bror. Han hæver beløbene, og det ender på 95.000 kroner.

- Der laver vi en aftale om, at vi ikke offentliggør det, hvis han betaler pengene, siger han.

De to brødre mødte op hos den unge mand sidste år lidt før midnat og blev til næste morgen. De tog med manden til en bank, hvor han hævede 95.000 kroner, som han afleverede til de tiltalte.

Desuden overførte de to brødre 1000 kroner til en spilleside, påstår anklageren.

Sagen fortsætter tirsdag eftermiddag, hvor den anden bror også skal vidne.

/ritzau/