Tiltalt dømt i Danmarks første matchfixingsag

Der er netop afsagt dom i Danmarks største sag om matchfixing i dansk fodbold.

Foto: Ole Joern / redstar. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Københavns Byret har netop taget stilling til skyldsspørgsmålet i Danmarsk største dag om matchfixing. Hovedtiltalte MT, der står anklaget for groft bedrageri kendes skyldig med straf til et år betinget fængel. Medtiltalte NN frifindes.

Medtiltalte NN, der stod tiltalt for bedrageri, er frifundet.

Sagen har kørt over to retsmøder og anklagemyndigheden har blandt andet fremlagt politiets afhøringsrapporter fra både MT og NN som bevis for, at de begge er skyldige.

Derudover har anklagemyndigheden fremlager kontoudtog, oddset-kuponer og pas med udrejsestempler til blandt andet Macau som bevis.

Dommer J. Stausbøl lagde vægt på at, MTs politiafhøring blev understøttet af faktiske beviser.

»Matchfixing er retsstridigt og der er sket er klar overskridelse. Der er tale om groft bedrageri. Man har udnyttet en vildfaresle hos spiludbydere og andre spillere. Der er klart tale om bedrageri,« lød begrundelsen.

MT er frifundet for det tredje forhold, der angår kontakten til spilleselskab i Asien.

»Der er MT frifundet. Der er ikke andre beviser. Politirapport kan ikke være eneste afgørende bevis.«

Straffen er fastsat til et år. Samtidig blev NN frifundet.

»Der er ikke tale om en præcis og detaljeret forklaring til politirapporten. Vi har vurderet, at de andre beviser ikke er afgørende,« begrunder Stausbøl.

Dommen mod MT blev anket til Landsretten.

Undervejs i retsmødet forklarede MTs forsvarer, at han blot var en almindelig professionel Better.

»MT var professionel better. Det, at oddse for 18.000 kr., er derfor ikke noget særligt,« sagde Henrik Halberg.

MT er tiltalt for groft bedrageri. MT stod tiltalt for tre forhold:

1) at aftale hvad resultatet i en kamp mellem Hvidovre og FC Hjørring d. 24. oktober 2010 skulle blive og spille på det. Politiet mener, at MT sammen med de sigtede i sagen fik del i en gevinst på omkring 300.000 kroner.

2) at aftale hvad resultatet i en kamp mellem Hvidovre og Vejle d. 14. november 2010 skulle blive og spille på det. Politiet mener, at MT sammen med de sigtede i sagen fik del i en gevinst på i en gevinst på 600.000 kroner.

3) at have oplyst et filippinsk selskab om, hvad udfaldet af kampen mellem Hvidovre og Vejle var planlagt til at blive, hvorefter organisationen spillede to-tre millioner kroner på kampen.

NN stod tiltalt for bedrageri. Nægter sig skyldig. Politiet mener, at NN har spillet 10.000 kroner på fodboldkampen den 14. november 2010, som han ifølge anklagemyndigheden vidste, Hvidovre ville tabe. Gevinsten lød på omkring 18.000 kroner.

Desuden er der fem sigtede, hvoraf fire var fodboldspillere i Hvidovre IF i 2010. Der gælder navneforbud for de tiltalte og sigtede i sagen, dog ikke daværende målmand Lasse Krogh. Alle nægter sig skyldige.

Sagen skulle oprindeligt køre som tilståelsessag for 28-årige MTs vedkommende. Men MT trak sin tilståelse tilbage, da Berlingske beskrev sagen.