Tiltalt brugte piges foto til at lokke mænd i fælder

En 23-årig mand fortæller i retten, at han udgav sig for at være en 14-årig pige for afsløre pædofile mænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. En 23-årig mand så det som en nobel gerning, da han i 2015 brugte en tilfældig piges billede til at udgive sig for en 14-årig pige og skrive til adskillige mænd.

Det fortæller manden i Retten på Frederiksberg tirsdag. Her er han tiltalt for i flere tilfælde at have afpresset, røvet og forsøgt at afpresse mænd for penge ved at udgive sig for at være en mindreårig pige.

Den 23-årige bror oprettede i 2015 en profil med navnet Sofiepigen2001. Her brugte han billedet af en tilfældig pige, der var 16 og 17 år på billederne.

Han havde ikke spurgt om lov til at bruge billederne. Det forklarer både han og pigen, som han ikke kendte.

- Jeg har det rigtigt dårligt med, at det er blevet brugt, siger pigen i retten.

Fra profilen skrev han med omkring 80 forskellige mænd, hævder han selv. Han skrev blandt andet med en ung mand fra Brønshøj, som han mødtes med i november 2015 ved at udgive sig for at være den fiktive Sofie.

Ifølge anklageren skal han her sammen med sin 22-årige lillebror have afpresset den unge mand for 96.000 kroner mod ikke at offentliggøre samtalen med den fiktive pige.

Men ifølge begge tiltalte, var der ikke tale om afpresning. Det handlede for dem i stedet om at skabe debat om pædofili.

Storebroren var tilsyneladende inspireret af TV3-programmet "Jagten", hvor journalister afslører mænd, der kontakter mindreårige på nettet.

Han fortæller, at han havde set programmet og efterfølgende fik idéen i til en fest.

- Der sad en unge pige til en fest, der fortalte, hvad man som ung pige kunne blive udsat for på nettet. Derfor oprettede jeg en konto for at se, hvor slemt det egentlig var, siger den tiltalte storebror.

Han nægter sig skyldig i røveri og afpresning af den unge mand. Han nægter sig også skyldig i at have krænket pigen ved at bruge hendes billede.

Ifølge Ekstra Bladet blev den unge mand, som de to brødre er anklaget for at have røvet, i oktober idømt tre måneders betinget fængsel for at ville have sex med den fiktive 14-årige.

Sagen mod de to brødre fortsætter fredag.

/ritzau/