Tiltalt begravede sit ansigt i hænderne efter bostedsdrab

Overvågning fra bostedet Lindegården viser en mand blive anholdt minutter efter at have stukket en kvinde ned.

Roskilde. Retten i Roskilde har mandag formiddag indledt sagen mod en 31-årig mand, som er tiltalt for at have dræbt sosu-assistenten Vivi Nielsen med en kniv på bostedet Lindegården i marts sidste år.

På retssagens første dag viser anklager Marie Elvekjær Hansen overvågningsbilleder fra minutterne efter drabet.

Videoen viser, hvordan den tiltalte kort efter klokken 20 langfredag sidste år løber hen til en udendørs trappe, hvor han sætter sig og skjuler ansigtet i sine hænder. Hans albuer hviler på knæene.

Cirka 30 sekunder senere løber han op ad trappen med store skridt, hvorefter to politibetjente lyser på ham med en lygte. Den 31-årige mand reagerer ved at løfte hænderne over hovedet, hvorpå han lægger sig ned på jorden.

Herefter bliver han lagt i håndjern.

En ambulance kører kort efter forbi med den 57-årige Vivi Nielsen, der er blevet stukket en enkelt gang i ryggen med en kniv. To timer senere bliver hun erklæret død på Køge Sygehus.

Den tiltalte forklarer i retten mandag, at han løftede hænderne over hovedet for at signalere til betjentene, hvor han var.

Han bekræfter, at han under tidligere afhøringer har sagt, at han flere gange fortalte betjentene, at det var ham, der havde stukket Vivi Nielsen. Men den tiltalte nægter, at han stak for at dræbe.

I retten taler han angrende om sin ugerning:

- Jeg stak hende i ryggen, og så tænkte jeg, hvad fanden er det, jeg laver. Jeg råbte, at jeg ikke forstår den her verden, siger han i retten og forklarer, at han overvejede at hjælpe Vivi Nielsen, men var så bange, at han løb udenfor.

Anklager Marie Elvekjær Hansen vil kræve manden idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Den tiltalte boede på Lindegården, som er et center for psykisk syge.

Den dræbte Vivi Nielsens ægtefælle har fremsat et erstatningskrav på over en million kroner for sit tab.

Sagen forventes at blive afgjort tirsdag eller torsdag.

/ritzau/