Tiltalt bebrejder dæmoner for sosu-drab

En 31-årig mand forklarede mandag i Retten i Roskilde, at stemmer fik ham til at stikke en kniv i ryggen på social- og sundhedsassistent Vivi Nielsen sidste år.

Roskilde. Det var onde stemmer, der gang på gang bad en nu 31-årig mand om at slå ihjel. De var hans indre dæmoner, som han ikke kunne slippe af med.

Sådan lød det mandag i Retten i Roskilde fra manden selv. Han er tiltalt for at have dræbt den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen på bostedet Center Lindegården langfredag sidste år.

Hun blev stukket ned bagfra med en 23 centimeter lang kniv, da hun befandt sig alene i bostedets medicinrum.

Den 31-årige lyshårede mand, som på retssagens første dag var klædt i en sportstrøje, nedslidte Adidas-sko og cowboybukser, erkender, at det var ham, der helt umotiveret stak hende ned.

Men han ønskede ikke, at hun skulle dø.

»Stemmerne blev ved med at spørge, om jeg ikke skulle slå ihjel. Jeg blev ved med at sige nej. Jeg ville ikke gøre det,« forklarede han i retten, hvor han understregede, at han intet havde imod Vivi Nielsen.

Tværtimod syntes han, at hun var et dejligt menneske.

På aftenen for drabet havde han ifølge ham selv røget hash og taget amfetamin. Stofferne gjorde ham psykotisk, og stemmerne blev tydeligere i hans hoved.

En af Vivi Nielsens kolleger, som var på arbejde på drabsaftenen, kunne se, at den tiltalte havde fået det dårligt, fordi han begyndte at vandre op og ned ad gangen.

»Tidligere på dagen havde han været glad og sagde, at han gerne ville hjælpe med at beskære roserne uden for vinduet. Men pludselig ændrede han sig, og han lukkede helt af,« fortalte kollegaen, som vidnede i retten mandag.

Hun tilbød ham medicin for at dæmpe stemmerne, men han afslog.

I ugerne op til drabet havde de ansatte på Lindegården bemærket, at han fik det dårligere og begyndte at opføre sig anderledes.

»Han truede med at slå nogen ihjel, fordi vi ikke kunne hjælpe ham med at komme af med sine indre dæmoner. Jeg opfattede det som et råb om hjælp« fortalte den ene kollega.

Han blev tvangsindlagt på grund af truslerne, men vendte kort efter tilbage til Lindegården.

Anklagemyndigheden kræver ham idømt anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling.

Dommen falder tirsdag eller torsdag.