Tiltale: Polak røvede og stjal fra beboere i ældreboliger

En 21-årig er anklaget for at holde en 73-årig kvinde fast i sit eget hjem, så han kunne tage hendes halskæde.

En polak er tiltalt for en række hjemmerøverier og tyverier. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre hjemmerøverier, 15 tricktyverier og syv forsøg på tyveri.

Sådan lyder et omfattende anklageskrift mod en 21-årig polsk mand, der skal have begået røverierne og tyverierne mod ældre borgere.

De tre hjemmerøverier foregik ifølge anklagen i Vissenbjerg, Vordingborg og Rødby i sommeren 2015, mens han begik tyverierne mod ældre i store dele landet i 2014 og 2015.

Ved røveriet i Vissenbjerg, der fandt sted 9. august, skal den tiltalte sammen med en 26-årig polsk mand have trængt ind i en 73-årig kvindes ældrebolig.

Her holdt de den stærkt fysisk handikappede beboer fast, mens de fjernede en guldhalskæde til en værdi af 12.000 kroner fra hendes hals, lyder anklagen.

Medgerningsmanden blev i maj sidste år dømt for sin medvirken i røveriet.

De to andre hjemmerøverier blev ifølge anklagen begået sammen med en ukendt medgerningsmand. Her var ofrene en 94-årig kvinde og en 82-årig kvinde.

Hos den 82-årige skal de to mænd have stjålet kvindens halskæde ved at bruge en kniv til at fjerne kæden fra hendes hals.

Ved det tredje røveri i Vordingborg skal mændene også have forsøgt at stjæle kvindens halskæde, men det mislykkedes. De stjal dog ifølge anklageskriftet 400 kroner fra hendes pung.

Hvis den 21-årige mand dømmes for hjemmerøveri, er straffen på mindst fem års fængsel. Desuden kræver anklageren ham udvist for bestandigt.

Foruden hjemmerøverierne er den 21-årige polak også tiltalt for at have medvirket til en serie af tricktyverier i sommeren 2015, hvor ofrene ligeledes var borgere oppe i alderen.

I flere af tilfældene foregik tricktyverierne sammen med den 26-årige polak. Ifølge anklageskriftet opsøgte de to mænd en lang række ældre, der boede i ældreboliger.

Under påskud af at ville sælge billeder og postkort afledte mændene de ældre borgeres opmærksomhed, så de kunne stjæle kontanter og smykker, lyder anklagen.

Sagen bliver behandlet i Retten i Odense i maj og juni. Der er afsat 12 dage til sagen.

/ritzau/