Tiltale: Pige ventede på ordre om bombeangreb på skole

Anklagemyndigheden har frigivet indholdet af tiltalen mod en 16-årig pige, som tiltales for forsøg på terror mod to skoler.

Arkivfoto: I anklageskriftet mod pigen fra Kundby hedder det, at et bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle ikke blev til noget, fordi pigen ikke modtog en ordre om at udføre angrebet. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

En nu 16-årig piges planer om et bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle blev ikke til noget, fordi pigen ikke modtog en ordre om at udføre angrebet.

Desuden er årsagen, at hun blev kontaktet af politiet.

Det hævder anklagemyndigheden i det anklageskrift, som fredag er frigivet til pressen i den såkaldte Kundby-sag.

I anklageskriftet står der ikke noget om den eller de personer, som denne ordre angiveligt skulle komme fra.

Pigen skal have forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP, som kaldes »Satans mor«, ved anskaffelse af bombemanualer fra internettet og indkøbte kemikalier.

Desuden skal hun have »gjort forberedelser til fremstilling af en eller flere bomber«, som skulle bruges mod to skoler, hævdes det.

Dels ved et angiveligt planlagt angreb mod Sydskolen i Fårevejle 8. januar 2016, hvor der ifølge Ekstra Bladet blev afholdt en gallafest. Og dels ved et angreb mod den jødiske Carolineskolen i København 8. februar.

Sidstnævnte angreb blev forhindret, da politiet anholdt pigen i januar 2016.

Pigens forsvarer er advokat Mette Grith Stage. Hun ønsker ikke at gå i detaljer med sin klients holdning.

»Af hensyn til at sagen fortsat kører for lukkede døre i retten, ønsker jeg ikke på nuværende tidspunkt at kommentere det spørgsmål,« siger Mette Grith Stage.

Tavsheden gælder også et andet forhold i anklageskriftet. Det handler om, at pigen skal have angrebet en pædagog på institutionen "Grenen", da hun havde været varetægtsfængslet i godt seks måneder.

Pædagogen blev stukket i maven med stikvåben. Det var lavet af knust spejlglas, hedder det i anklageskriftet.

Desuden tager anklagemyndigheden forbehold for, at hun skal have en anden sanktion end fængsel, såfremt hun findes skyldig.

»Det betyder, at anklagemyndigheden endnu ikke har taget endeligt stilling til, om hun findes egnet til fængsel,« siger advokat Mette Grith Stage.

Et alternativ vil være anbringelse i en institution.

Anklager i sagen, Peter Ahleson, afviser fredag at kommentere sagen.

En 25-årig mand, som har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder i sagen, blev i sidste uge løsladt, og sigtelserne mod ham for medvirken til pigens påståede planer om at begå terror frafaldet.

Mandens advokat, Michael Juul Eriksen, meldte samme dag ud, at han vil forfølge et erstatningskrav på op mod en million kroner for uretmæssig varetægtsfængsling.

Sagen mod den 16-årige pige kører som nævningesag og begynder i Retten i Holbæk 7. april.