Tiltale: Mejerikolleger opbevarede amfetamin i kælder

En narkosag, der bliver behandlet i Retten i Næstved mod tre unge mænd, er en del af et større sagskompleks.

Foto: NIels Ahlmann Olesen

Sidste år pakkede to unge mænd i alderen 21 og 23 år mælk sammen på deres fælles arbejdsplads i mejerikoncernen Arla.

Torsdag skiftedes de til at se hinanden blive afhørt ved Retten i Næstved i forbindelse med en narkosag, hvor de begge er tiltalt.

»Det er ikke særlig sjovt, at man bare har gået og pakket lidt mælk, og så ryger man ind i sådan en sag her,« sagde den 21-årige i retten.

En sidste mand på 25 år er tiltalt sammen med mejerikollegerne i sagen, men ham kender de ikke indgående, lød det i retten.

Alle tre blev afhørt på den første af de to dage, der er sat af til at behandle sagen.

Politiet fandt frem til den 23-årige ved at afhøre en telefon, der tilhører en fjerde person, som også er sat i forbindelse med sagen. Men vedkommendes sag bliver behandlet separat.

I forbindelse med sagen er den 21-årige og den 23-årige blandt andet mistænkt for at have opbevaret omkring 1500 gram kokain og 10 kilo amfetamin i en kælder.

Det fremgår endvidere af anklageskriftet, at opbevaringen var med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer.

Begge erkender, at de har opbevaret narkotika, men påstår, at de ikke var vidne om, hvor meget det drejede sig om.

Retsmødet blev rykket fra dets oprindeligt lokale, da der ikke var stole nok til de mange tilhørere, der var mødt op.

Sagen, der drejer sig om cirka 17 kilo amfetamin og godt syv kilo kokain, hvor de tre unge mænd er tiltalt på forskellig vis, tager del i et større sagskompleks.

Her beslaglagde politiet sidste år 50 kilo amfetamin fra en bil på Bilkas parkeringsplads i Slagelse.

Ud over de fremmødte forsvarer og anklagere i sagen sad også fem andre advokater, der repræsenterer de andre anklagede, hvis straffesager bliver behandlet i næste uge.