Tiltale: Kastede granat med 3000 stålkugler mod klubhus

En anklager vil kræve en 33-årig mand idømt forvaring for et håndgranatangreb og skyderi i Vestjylland.

Ingen kom til skade, da håndgranaten sprængtes, men granatangrebet var egnet til at fremkalde nærliggende fare for liv og førlighed, lyder det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

En 33-årig mand kastede i december 2016 en håndgranat med 3000 stålkugler mod banden Black Armys klubhus i Herning. Angrebet skadede biler og bygninger i en afstand af 55 meter.

Sådan lyder en af anklagerne, når den 33-årige skal for retten. Sagen begynder i Retten i Herning 7. marts. Her vil anklageren kræve ham idømt forvaring, fremgår det af anklageskriftet.

Ingen kom til skade, da håndgranaten sprængtes, men granatangrebet var egnet til at fremkalde nærliggende fare for liv og førlighed, lyder det.

Cirka en måned efter angrebet i klubhuset angreb manden ifølge anklagen en mand på en adresse i Hatting nær Horsens. Her skal han have skudt sit offer fra tre til fire meters afstand gennem et stuevindue.

Skyderiet skete 16. januar klokken 22.40, og her blev ifølge anklageskriftet affyret fire skud med en skarpladt ni millimeter pistol.

Et skud ramte angiveligt mandens højre underben, et skud hans venstre underben og et tredje ramt venstre lår. Det fjerde skud ramte den sofa, som offeret sad i.

Skuddene har givet offeret varige mén - blandt andet dropfod og varige nerveskader.

Sagen er sat til at vare fire dage. Den sidste dag er 5. april.

/ritzau/