Tilsyn vil undersøge imam-sag

De danske fri- og privatskolers vagthund vil inddrage sagen om imam Shahid Mehdi i en allerede eksisterende tilsynssag mod den muslimske friskole Iqra Privatskole.

Iqra Privatskolen Hermodsgade 28 2200 København N Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om imam og nu forhenværende viceskoleleder Shahid Mehdi skal granskes af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der fører tilsyn med fri- og privatskoler i Danmark.

Berlingske har tidligere beskrevet, at Shahid Mehdi er kendt skyldig i en sag om seksuel forulempelse af en 22-årig kvinde.

Bestyrelsen på Iqra Privatskole har efter avisens henvendelse afskediget Shahid Mehdi med øjeblikkelig virkning. Samtidig kan Berlingske i dag fortælle, at imamen i sin tid som viceskoleleder har drevet en hjemmeside, hvor han bl.a. rådgiver muslimer til, at de ikke må have ikke-muslimske venner.

Begge sager kommer til at indgå i en allerede eksisterende tilsynssag på Iqra Privatskole.

»Sagen er under behandling, og styrelsen udtaler sig ikke om den konkrete sag, mens den er under behandling, men kan oplyse at alle relevante oplysninger, herunder det der er nævnt i artiklerne, vil indgå i styrelsens behandling af sagen,« oplyser styrelsen, der hører under Undervisningsministeriet.

Ifølge styrelsen er Iqra Privatskole allerede under tilsyn for, om skolen lever op til friskolelovens krav om, at eleverne skal forberedes til at leve i et samfund som det danske. Herunder om skolen udvikler og styrker elevernes kendskab til frihedsrettigheder og ligestilling mellem kønnene.

Skolen har tidligere været i offentlighedens søgelys, efter Radio24syv sidste år kunne berette, at skolen råder unge til ikke have en kæreste.

»Det er et råd fra Gud, at man ikke må indgå i seksu­elle rela­tio­ner eller kære­ste­for­holds­re­la­tio­ner,« sagde sko­lens psy­ko­log i februar 2016 til Radio24syv.

Iqra Privatskole modtog i 2015 næsten 18,5 mio. kr. i statstilskud, fremgår af det senest tilgængelige regnskab. I øjeblikket tilbyder skolen undervisning til 558 elever fra 0. til 10. klasse.