Tilhængere vil betale Bent Jensens erstatning

Historikeren Bent Jensen får en økonomisk håndsrækning, efter han tabte injuriesagen mod Jørgen Dragsdahl. Hans støtter har i forvejen indsamlet en lille halv million kroner.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

100.000 kroner i dagbøder, 100.000 kroner i tortgodtgørelse og 502.700 kroner i sagsomkostninger.

Det er den digre regning, der er landet på historikeren Bent Jensens bord, efter han tidligere på ugen tabte en injuriesag anlagt af journalist Jørgen Dragsdahl i Højesteret.

Nu kommer hans tilhængere ham imidlertid til undsætning. Ifølge Jyllands-Posten har historikerens støtteforening indledt en indsamling, der skal hjælpe ham med at betale de mange penge.

»Vi mener, at højesteretsdommen er hamrende forkert. Den bygger på en udokumenteret påstand om, at Bent Jensen skulle have beskyldt Jørgen Dragsdahl for ikke bare at være agent, men også spion for KGB,« siger Bent Jensen-Foreningens formand, Peter La Cour, til avisen.

Foreningen har 485.000 kroner efter en tidligere indsamling, så formanden anslår, at der er behov for at indsamle yderligere 200.000 kroner.

Sagen om Bent Jensens beskyldninger mod den tidligere Information-journalist Jørgen Dragsdahl har verseret i otte et halvt år. Jensen tabte første slag i byretten, vandt i landsretten, mens Højesterets endelige dom altså gik ham imod.

Bent Jensen meddelte torsdag, at han vil indbringe injuriesagen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.