Tilbud fra staten: Giv et træ til en skov og spar i skat

Der er ved at bliver opført en række såkaldte folkeskove i Danmark, og almindelige danskere kan nu støtte.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil have danskere til at støtte ny statsskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Selskaber og private kan nu hjælpe staten til at opføre de såkaldte folkeskove, der skal sikre grundvandet og give mere natur i Danmark.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet med Esben Lunde Larsen (V) i spidsen i en pressemeddelelse.

»Flere virksomheder har efterspurgt muligheden for at donere penge til nye statsskove som del af deres forretningsplan og arbejde med socialt ansvar. Det ønske vil regeringen gerne komme i møde,« skriver Esben Lunde Larsen.

Borgere kan støtte med 20 kroner per træ og dermed give staten en hånd med projektet. Pengene vil blive lagt oven i penge, der allerede er afsat til at opføre nye skove, og brugt på at rejse endnu mere.

Folkeskovene skal i første omgang opføres ved Greve, Oksbøl, Favrskov samt True og sker i samarbejde med kommuner og vandværker.

Donationerne sker til Growing Tree Network Foundation, der samarbejder med staten om at opføre de nye skove. Det betyder samtidigt, at donationer giver skattefradrag op til 15.600 kroner.

»I de sidste knap 30 år er der rejst ny statslig skov svarende til Samsø. Med samarbejdet med Growing Trees Network Foundation giver vi danskerne mulighed for at være med til at få rejst endnu mere skov, end vi i forvejen gør.«

»Og så kan man tilmed selv besøge den skov, man har doneret et træ til, og samtidig være med til at beskytte vores drikkevand,« skriver Esben Lunde Larsen.

Naturstyrelsen vil lave omkring 200 hektar - to millioner kvadratmeter - skov om året. Der er allerede lavet skov i Albertslund, Drastrup og Elmelund.

/ritzau/