Til græskarsuppe på Amalienborg

Godt nytår til den kongelige familie. Traditionen tro holdt dronning Margrethe nytårstaffel på Amalienborg. 67 gæster blev budt på græskarsuppe og Rosenborgvin.

Prinsen og Dronningen tager imod. Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

Der var sus i de lange skørter, da dronningens gæster på årets første aften ankom i strid blæst til Amalienborg. 67 festklædte mænd og kvinder blev sat af på slotspladsen og skyndte sig at tage trappen op til Christian den VII's Palæ for at ønske den kongelige familie et godt nytår.

Blandt gæsterne var regeringens ministre, herunder den nyudnævnte forbrugerminister Carina Christensen (K), som oplevede sit første nytårstaffel. Blandt gæsterne var også skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, overborgmester i København Ritt Bjerregaard (S), biskop Erik Norman Svendensen, Folketingets formand, Christian Mejdahl (V), og politidirektør Hanne Bech Hansen.

De blev budt på græskarsuppe, laks fra Bornholm og fasan bourguignonne. Til dessert succeskage. Gæsterne blev også budt på et glas af den særlige Rosenborgvin, som regnes for det ældste rhinskvin i verden.

/ritzau/