Tidslinje: Dramaet om IT Factory og Stein Bagger

Læs her en gennemgang af skandalen omkring Stein Bagger

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag den 6. januar 2009:
Kurator i IT Factory-konkursboet, Boris Frederiksen, fortæller, at 12 leasingselskaber indtil videre har meldt sig på banen med krav om penge fra konkursboet. Berlingske Business kan sætte navn på 10 af selskaberne, som tilsammen har over en mia. kr. til gode.

Tirsdag den 23. december:
Stein Bagger bliver overfaldet på sin første gårdtur i Ves¬tre Fængsel og bliver efterfølgende syet med tre sting i ansigtet og indlagt på fængslets sygeafdeling.

Torsdag den 18. december:
Bagmandspolitiet beslaglægger Stein Baggers og Anette Uttenthals eksklusive lejlighed i Hellerup samt en række andre af ægteparrets værdier.

Tirsdag den 16. december:
Stein Bagger lander kl. 8.28 i København med Delta Airlines fra Atlanta. Fra lufthavnen bliver han kørt til grundlovsforhøret i en kassevogn. Han erkender ved det lukket retsmøde ved Retten i Lyngby at have misbrugt sin ekskones smykkefirma Skypoint China til leasingsvindel for 51 millioner kroner.

Fredag den 12. december:
De 45 ansatte i det skandale- og konkursramte IT Factory bliver opsagt og fritstillet, oplyser advokat og kurator Boris Frederiksen

Onsdag den 10. december:
Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten leverer en redegørelse, hvori han vurderer den samlede værdi af de tilbageværende rester af IT Factory til 123 mio. kr. Den samlede svindel vurderes stadigvæk at runde 1,2 mia. kr. Boris Frederiksen konkluderer samtidig, at selskabet i betydeligt omfang har levet på fiktive handler, og at selskabets aktier stort set alle er fiktive. Præcis hvor stor en del af svindlen, som Stein Bagger har fået personlig gevinst af, er endnu uvist.

Søndag den 7. december:
Det amerikanske politi meddeler, at Stein Bagger bliver udleveret til Danmark med øjeblikkelig virkning.

Lørdag den 6. december:
Lørdag aften ved 23-tiden dansk tid melder Stein Bagger sig til politiet i Los Angeles i Californien, USA, og bliver anholdt.

Fredag den 5. december:
Interpol efterlyser officielt Stein Bagger for bedrageri og dokumentfalsk. Bagger ankommer til Los Angeles, hvor han indlogerer sig på et Best Western Hotel i Hollywood.

Torsdag den 4. december:
Allan Vestergaard står frem i Børsen og lægger afstand til Stein Bagger og oplyser, at han intet kender til bedrageriet. Politiet sigter Bagger for bedrageri og dokumentfalsk for op mod en milliard kroner. Under et lukket grundlovsforhør fængsles han in absentia. Politiet ransager Baggers og Allan Vestergaards hjem.

Mandag den 1. december:
Asger Jensby melder sagen til politiet og erklærer IT Factory konkurs.

Søndag den 30. november:
Asger Jensby får adgang til kontoret i Schæffergården og finder dokumenter, der afslører bedrageri, der anslås at kunne beløbe sig til en halv milliard kroner. Under ransagningen findes fire fotokopier af pas.

Lørdag den 29. november:
Anette Uttenthal melder Stein Bagger forsvundet. Jensby og Brammer fortsætter revisionsarbejdet uden held, indtil der sent om aftenen dukker et nøglekort op til Stein Baggers "hemmelige kontor"

Fredag den 28. november:
Asger Jensby og Lars Brammer kommer til IT Factorys hovedkvarter i Gentofte og indleder en omfattende revision. Nordsjællands Politi får en retskendelse til at telefonaflytte Stein Bagger på baggrund af overfaldet på Allan Vestergaard. Stein Bagger forlader Dubai via lufthavnen i Abu Dhabi. Senere på dagen ankommer han til New York. Her har angivelig lånt en god vens kreditkort og hans Audi TT for at køre tværs over USA.

Torsdag den 27. november:
Asger Jensby ringer til advokat Michael Ziegler, der er på ferie på Barbados. Ziegler kontakter Anette Uttenthal, der fortæller, at Stein Bagger er væk. Ziegler orienterer herefter Asger Jensby.

Torsdag den 27. november:
Revisionsfirmaet Ernst & Young kårer IT Factory som danmarksmester i vækst. Stein Bagger rejser sig under en middag og forlader bordet, men vender ikke tilbage. Samme dag hæver han af to omgange 23.000 kr., lejer en bil og kører gennem ørkenen til Abu Dhabi. Allan Vestergaard ringer til Asger Jensby og fortæller, at han ejer halvdelen af Agios United SA, som ejer 45 pct. af IT Factory, og at han næste dag skal købe Jensbys aktiepost i selskabet

Onsdag den 26. november:
Stein Bagger rejser sammen med sin hustru Anette Uttenthal og vennerne Anne-Mette Riskær, Peter Sølbeck, Kim Meier og Lise Rulffs til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater på en kombineret forretnings- og privat rejse.

Tirsdag den 25. november:
Domænet EOkommunikation.com oprettes hos et netfirma i USA og bruges til en mailadresse i forsøget på at købe Asger Jensby ud af IT Factory.

Mandag den 24. november:
Stein Baggers ven og partner, den tidligere Nordea-medarbejder Allan Vestergaard, overfaldes med en hammer ud for sit hjem i Farum. Bagger fortæller IT Factorys presseansvarlige Erik Ove, at en af hans venner er blevet slået ned, og at han er på vej til Hillerød Sygehus for at besøge ham.

November 2008:
Bestyrelsesmøde i IT Factory. Bestyrelsesmedlemmerne Asger Jensby og Henning Børgesen vil tale med linjecheferne i IT Factory, men det er umuligt, siger Stein Bagger, fordi flere af dem er ude at rejse.

Stein Baggers sekretær bestiller et værelse på Schæffergården tæt på IT Factory, og her etablerer Bagger sit ”hemmelige kontor” – gældende fra 13. november til 19. december og igen fra 5. januar til 8. april 2009.