Tidligere ungdomspolitiker løj for rullende kameraer: Nu indrømmer han at stå bag video af betjent

Den tidligere LA-ungdomspolitiker Nicolai Oster erkender nu i et Facebook-opslag, at der var ham, der filmede en kvindelig betjent på Christianshavn i København, mens han nævner navnene på kvindens børn og andre personlige forhold.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er nogle rigtig søde lyshårede børn, du har. Ved de, hvad mor render rundt og laver,« spørger en indtil nu ukendt person en kvindelig betjent i en video, der de seneste dage har bredt sig som en steppebrand på de sociale medier.

Men nu erkender den tidligere næstformand i Liberal Alliances Ungdom Nikolai Oster, at han står bag den omdiskuterede video, selv om han ellers har hævdet at han ikke havde kendskab til den.

I et Facebook-opslag på hans Facebook-profil, som nu er slettet, skrev han tirsdag ifølge DR:

»Jeg indrømmer. Det er mig, der var bag kameraet i den video. Men jeg har aldrig haft til hensigt, at den skulle publiceres eller offentliggøres. Det er ligeledes heller ikke mig, der har uploadet den.«

Han erkender endvidere, at det var en fejl at have delt videoen i nogle lukkede grupper.

»Hvem der har delt den videre uden min eller gruppens accept, ved jeg ikke. Og det er min fejl. Videoen skulle aldrig offentlig, for det skal aldrig gå¨ud over venner, familie og børn. Aldrig. Det var ene alene et forsøg på at stoppe krænkelserne af fredelige mennesker og få betjenten til at tænke over sine valg,« stod der ifølge DR i Facebook-opslaget.

Nicolai Oster benægtede ellers at skulle stå bag videoen tirsdag aften over for TV 2 og i adskillige Facebook-opslag, men det skyldtes ifølge ham selv, at han var flov.

»Jeg benægtede, fordi jeg var flov, ikke ønskede den video ud og drage børn ind i det, og fordi jeg ikke har uploadet den eller står bag den hjemmeside. Jeg tager afstand fra, den video skulle offentliggøres.«

Derfor undskylder den tidligere LA-ungdomspolitiker også for videoen, men erkender samtidig, at han står ved, at de betjente, »der krænker fredelige mennesker,« skal stå til ansvar »for deres handlinger.«

I videoen afsløres desuden den kvindelige betjents adresse og navnene på hendes to børn.

Har gjort det før

I 2014 offentliggjorde Nicolai Oster ligeledes en video af politiet, da han blev visiteret en lørdag aften på Christianshavn station på grund af mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer.

Nicolai Oster mente ikke, at der var gyldigt mistankegrundlag for at tilbageholde ham, og han videodokumenterede derfor hele seancen.

»Aldrig har jeg oplevet noget så krænkende og intimiderende, som at en betjent tiltvinger sig adgang til at kigge på mine kønsdele uden hjemmel. Det værste er dog, at dette foregår på daglig basis, hvor utallige af mennesker bliver visiteret uden gyldigt mistankegrundlag,« skrev han dengang i en pressemeddelelse.

Han henviste samtidig til, at politiet ifølge retsplejeloven kun må foretage visitationer, hvis der er et gyldigt mistankegrundlag. Og det mente Nicolai Oster altså ikke, at politiet havde:

»Insisterende igennem hele episoden får jeg til sidst oplyst, at mistankegrundlaget er mistænkelig adfærd. Et mistankegrundlag, som kan dække over alt, og som på ingen måde har hjemme i et retssamfund med beskyttelse af borgerrettigheder - et ugyldigt mistankegrundlag,« lød det i pressemeddelelsen.

Efterfølgende erkendte Nicolai Oster, at han var på vej til Christiania for at købe euforiserende stoffer.