Tidligere sigtet vidner i Maria-sag

Han har siddet uskyldigt fængslet i drabssag. Tirsdag var han igen i retten.

For anden dag i træk skal anklagemyndigheden forsøge at overbevise nævninge og domsmænd om den 48-årige tiltaltes skyld i Maria-drabet nytårsnat i Herning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidst, han satte sine ben i Retten i Herning, var det som sigtet for nytårsdrabet på 20-årige Maria Møller Christensen. Tirsdag var han tilbage i retsbygningen igen.

Da han var der i januar, blev han varetægtsfængslet i fire uger. Tirsdag kunne han forlade retten som en fri mand. Denne gang var han nemlig mødt op som anklagerens vidne i sagen mod den 48-årige Kvickly-praktikant, der er tiltalt for drabet.

Den eks-sigtede kunne fortælle, hvordan han kom hjem fra en nytårsfest i udkanten af Herning. Han var hjemme på Rolighedsvej omkring klokken 2.30. Her gik han først ned i cykelkælderen.

- Jeg slår døren op, og så bemærker jeg, at der ligger en sæk eller et tæppe. Jeg tænker, at det nok er noget nytårsaffald eller juleaffald, lød forklaringen.

- Jeg puffer til den med foden. Jeg tænker, at det rasler nok lidt, noget gavepapir eller sådan. Men det gør den ikke.

I sækken lå muligvis liget af den 20-årige kvinde. Det blev først fundet næste formiddag. men da lå det i en anden del af kælderen, som løber under tre naboopgange på Rolighedsvej.

Forsvareren for den 48-årige gjorde en del ud af at spørge ind til, hvorvidt låsene i kælderen fungerede. Han ville formentlig sandsynliggøre, at andre end den tiltalte kunne have været i kælderen den nat.

Inden den eks-sigtede satte sig i vidneskranken, havde fire andre vidner afgivet forklaring i sagen. De havde alle set en kvinde, der formentlig var Maria, gå rundt i de 12 frostgrader, der var den nat i Hernings gader.

- Hun så ud til at have det rigtig skidt og rigtig koldt. Hun var på strømpefødder og havde en sort nederdel på, fortæller en mand. Han så den unge kvinde, mens han på vej hjem fra en nytårsfest skrabte is af sin bi, som holdt nær gerningsstedet.

Han var måske den sidste, bortset fra drabsmanden, der så Maria i live. På det tidspunkt var klokken lidt over 2. Og hvis det virkelig var Maria, der lå i bylten i cykelkælderen, må hun være blevet dræbt kort efter.

Retten i Herning afsiger dom over den 48-årige mand, der er tiltalt i sagen, senere på ugen.

/ritzau/