Tidligere rollemodel dømt for vold

En 33-årig mand er blevet dømt i en sag om vold og trusler. Manden har tidligere været i medierne for at fortælle om sit arbejde med at få unge ud af kriminalitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen mod den 33-årige rollemodel, der blandt andet var sigtet for et knivstikkeri i Høje Taastrup, er nu afsluttet. Han er sammen med fire andre blevet dømt for grov vold og trusler ved retten i Glostrup. Den 33-årige er blevet idømt et års fængsel.

Retssagen har vakt opsigt, da manden flere gange har stået frem i medierne for at gøre opmærksom på sit arbejde med at få unge ud af kriminalitet.

Han har blandt andet været en del af klubben U-turn i Høje Taastrup Kommune, hvor unge kan komme og få lektiehjælp og være med til forskellige aktiviteter. Klubben har til formål at skabe mere tryghed i området, og det er meningen, at de ansatte skal fremstå som forbilleder for de unge.

Den tidligere rollemodel var sigtet for sammen med fire andre at have stukket to mænd ned og have slået og sparket mændene på kroppen og i ansigtet. Det foregik i Høje Taastrup i september sidste år. Den 33-årige og de fire andre var desuden sigtet for en anden forbrydelse tidligere samme dag, hvor en mindreårig dreng presset en pistol ind og ud af munden, hvilket blandt andet rev to af drengens fortænder ud. Den 33-årige dukkede ifølge anklageskriftet op under overfaldet og var til stede en del af tiden.

Blandt de fire andre, der var tiltalt i sagen, var en mand, som i april blev dømt for et skyderi på åben gade i København.

De fem tiltalte havde før retssagen erklæret sig uskyldige, men de blev alle kendt skyldige ved retten mandag.