Tidligere PET-chefer: Dårlig stil af Mette Frederiksen

Tidligere PET-chefer kritiserer justitsministeren for at referere fra fortrolige drøftelser.

Mette Frederiksen gik over stregen i forhold til, hvad en minister må sige om PET. »Dårlig stil«, lyder det fra to tidligere PET-chefer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) går for langt med at videregive informationer fra fortrolige drøftelser med Politiets Efterretningstjeneste, PET, i sagen om bevogtningen af den jødiske synagoge i København, mener to tidligere chefer i PET ifølge Jyllands-Posten.

I sidste uge antydede Mette Frederiksen, at PET havde tegnet et forkert billede over for regeringen i sagen om bevogtningen ved synagogen den 14. februar i timerne efter terrorangrebet.

Det skete få timer efter, at det var blevet annonceret, at PET-chef Jens Madsen gik af.

Men det er at gå over stregen i forhold til, hvad en minister må sige om PET, mener tidligere operativ chef i PET Frank Jensen.

»Det er rigtig dårlig stil, for hun sætter i realiteten Jens Madsen skakmat. Han må jo ikke udtale sig om sagen og kan derfor ikke korrigere billedet, hvis han mener, at hun ikke har talt sandt,« siger Frank Jensen, der var operativ chef i PET indtil for fire år siden.

Hans Jørgen Bonnichsen, der også er tidligere operativ chef i PET er enig. Han mener, at ministeren ikke levnede Jens Madsen en jordisk chance for at tage til genmæle, da han ellers ville bryde sin tavshedspligt.

Hverken Jens Madsen eller Mette Frederiksen har ønsket at kommentere sagen, skriver Jyllands-Posten.