Tidligere monark mistede sin søn efter fatal ulykke

Lørdag er det seks år siden, at prins Johan Friso, søn af landets forhenværende regent prinsesse Beatrix, blev fanget i en lavine. Det kostede ham senere livet.

Billedet af prins Johan Friso er fra december 2010. Scanpix/Frank Van Beek Fold sammen
Læs mere

17. februar 2012 blev skæbnesvanger for prins Johan Friso af Holland og landets kongefamilie.

Den hollandske prins var på skiferie i de østrigske alper, da en fatal ulykke indtraf. En ulykke, som senere kostede prinsen livet.

Lørdag er det seks år siden, at ulykken skete.

Prins Johan Friso var på skiferie i Lech i Østrig og løb offpiste, da han blev ramt af en lavine og fanget under snemasserne.

Han havde en lavinebipper på sig og blev fundet efter cirka 20 minutter under 40 centimeter sne.

Den 43-årige prins havde hjertestop, og lægerne konstaterede efterfølgende, at hans hjerne havde været uden ilt og derfor havde taget alvorligt skade. Han blev lagt i kunstig koma på universitetsklinikken i Innsbruck i Østrig.

Kort efter ulykken blev prinsen flyttet til behandling på et hospital i Englands hovedstad, London. Senere blev han flyttet til et hospital i Haag i Holland.

Efter 18 måneder i koma døde prinsen 12. august 2013 i en alder af 44 år af komplikationer, der opstod som konsekvens af en hjerneskade forårsaget af iltmanglen efter ulykken, oplyste det hollandske kongehus i en erklæring.

Prinsen efterlod sig hustruen prinsesse Mabel og parrets to piger, Luana og Zaria, der i dag er henholdsvis 12 og 11 år.

Prins Johan Friso blev stedt til hvile ved en privat ceremoni i kirken Stulpkerk i landsbyen Lage Vuursche, der ligger cirka 40 kilometer sydøst fra Amsterdam.

Prinsen var prinsesse Beatrix (landets tidligere regerende dronning, der abdicerede i april 2013, red.) og afdøde prins Claus' mellemste søn. Parret fik også prins Constantijn og landets nuværende regent, kong Willem-Alexander.

/ritzau/