Tidligere mediechef i USA bliver ny TV2-formand

Den tidligere direktør i Huffington Post Jimmy Maymann bliver ny formand for TV2-bestyrelse.

Arkivfoto: Jimmy Maymann. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget en ny bestyrelse for TV2. Denne gang inkluderer det en rokade på formandsposten, hvor Jimmy Maymann træder ind i stedet for Lars Liebst.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Jimmy Maymann har tidligere været administrerende direktør på det amerikanske netmedie The Huffington Post samt medlem af ledelsen hos internetgiganten AOL.

Kulturminister Mette Bock har hyret Maymann med et klart mandat:

- Det er regeringens ønske, at TV2 skal sælges, og derfor ligger der en vigtig opgave i at forberede og klargøre TV2 til et kommende salg, siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

- Der er brug for nye stærke kræfter, der med friske øjne kan se på TV2. Derfor udpeger jeg nu Jimmy Maymann til at stå i spidsen for en ny bestyrelse.

Derudover er der blevet genvalg til næstformand Merete Lundbye Møller og Bjørn Erichsen, samt de tre medarbejdervalgte medlemmer.

Ud over Jimmy Maymann er der også blevet plads til den tidligere direktør i Brøndby IF og nethandelsselskabet Boozt Hermann Haraldsson samt Henrik Ravn og Sisse Fjelsted Rasmussen.

Dermed siger den nuværende formand Lars Liebst farvel. Han siger farvel med et regnskab for 2017, der viser et overskud på 305 millioner kroner. Samtidig er omsætningen vokset med fire procent.

I en pressemeddelelse giver Lars Liebst udtryk for, at det har været en "glæde" at stå i spidsen for TV2.

- Udfordringerne har været mange, men på tværs af organisationen har ledelse og medarbejdere ydet en målrettet og kompetent indsats, som de skal have stor tak for, og som betyder, at TV2 vel aldrig har stået stærkere, siger han.

- Det er afgørende forud for de nye og store opgaver, som venter forude.

Staten ejer TV2 alene og kan derfor selv bestemme, hvem der skal sidde i bestyrelsen.

Den nye bestyrelse indtræder 25. april, hvor den nuværende bestyrelsesperiode udløber.

/ritzau/