Tidligere kommunaldirektør sigtes for svindel med kreditkort

En tidligere kommunaldirektør i Struer ventes at tilstå mandatsvig for over 100.000 kroner.

En tidligere kommunaldirektør i Struer er sigtet for at have svindlet for over 100.000 kroner. Der er 174 forhold i sagen, og ifølge politiet er den påståede forbrydelse begået fra april 2017 til juli 2019, hvor han blandt andet hævede penge kontant samt betalte ved tankstationer. (Arkivfoto) - Foto: Jedbo John/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JEDBO JOHN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune sigtes for mandatsvig for over 100.000 kroner.

Vedkommende skulle uberettiget have brugt et kommunalt kreditkort 174 gange, og det samlede forbrug løber i den forbindelse op i 123.098 kroner.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er ifølge advokaturchef Mette Møller tale om mange småbeløb, som den tidligere direktør i kommunen skulle have brugt fra 25. marts 2017 til 29. juli 2019.

»"Der er 174 forhold, og det er især mange kontanthævninger, og der er også brugt penge ved tankstationer,« siger hun.

Det var ifølge Mette Møller kommunen selv, der anmeldte sagen til politiet i september sidste år. Hun ønsker ikke at oplyse, hvordan den mulige forbrydelse blev opdaget.

Der er en forventning om, at manden vil tilstå forbrydelsen.

I stedet for at sende et anklageskrift til retten har anklagemyndigheden sendt en såkaldt retsmødebegæring. Det betyder, at der ikke vil være bevisførelse i retten. Hvis den sigtede tilstår, vil anklageren rejse tiltalen på selve retsmødet.

I de fleste straffesager med anklageskrifter er det en dommer og to domsmænd, der skal tage stilling til, om man er skyldig eller ej og derefter udmåle straf. I tilståelsessager sidder dommeren alene og afgør sagen.

»Vi ved ikke, hvad det ender med, men nu har vi i første omgang sendt en retsmødebegæring afsted og kan få hans forklaring i retten,« siger advokaturchef Mette Møller.

Anklagemyndigheden går efter at få den tidligere kommunaldirektør idømt fængsel, og ifølge politiet vil der på vegne af kommunen blive nedlagt påstand om erstatning.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Struer Kommune.

Her bekræfter man indholdet af politiets pressemeddelelse, men afviser at kommentere den verserende sag yderligere.

/ritzau/