Tidligere hollandsk politibetjent kørte hård narko til Danmark

Fængsel i 14 år til hollænder, der tilstår at have leveret kokain til Ishøj og Horsens og hash til Glostrup.

Arkivfoto: En hollandsk mand er idømt 14 års fængsel i Retten i Århus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en lang karriere i politiet blev en hollandsk mand aktiv i de kriminelle miljøer. Manden er netop idømt fængsel i 14 år af Retten i Aarhus i en større narkosag, oplyser anklagemyndigheden.

Den 60-årige Peter Luik har tilstået forbrydelserne. De bestod i dels at have medvirket til indsmugling af i alt 55 kilo kokain og dels i indsmugling af 150 kilo hash.

Leverancerne af kokain skete til en mand i Horsens og til en mand i Ishøj. Hashen blev bragt til en person i Glostrup.

Det var i efteråret 2020, at stofferne blev kørt fra Holland til Danmark, oplyser NSK, National Enhed for Særlig Kriminalitet, i en pressemeddelelse tirsdag om sagen, hvor afgørelsen faldt mandag.

Den dømte Peter Luik var i 20 år politiassistent i Holland. Da han forlod ordensmagtens rækker, drev han en overgang en tøjforretning, ligesom han også kørte lastbil.

Sagen i retten mandag var hurtigt overstået. Det varede en halv time, oplyser NSK's anklager, advokaturchef Camilla Winther Wagner.

Straffen på fængsel i 14 år – hvilket i øvrigt er to år mere end for eksempel udgangspunktet i drabssager – var også hendes oplæg til dommeren.

Transporterne til Danmark skete med en lastvogn med anhænger. Der var en dæklast, som skulle få turene til at se lovlige ud. Dæklasten blev bragt tilbage til Danmark, oplyser Camilla Winther Wagner.

»Han har sagt, at han modtog mellem 200 og 250 euro pr. tur,« siger hun.

Den 60-årige aflagde ikke en blank tilståelse. Han vidste ikke positivt noget om kokain og hash, oplyser advokaturchefen.

Den tidligere politiassistent forklarede, at han godt vidste, at han nok kørte med for eksempel guld, sølv eller noget andet. Desuden accepterede han risikoen for, at der kunne være narkotika i lastrummet.

Efter dommen sendes han snart tilbage til hjemlandet, så han kan afsone i et hollandsk fængsel.

I øvrigt er de tre modtagere af leverancerne alle blevet dømt. De har fået fængsel i henholdsvis 13, 9 og 2 år, oplyser NSK.

/ritzau/