Tidligere forsvarschef ansat hos våbenproducent

Tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen skal være med til at udvikle Termas strategi på især udenlandske markeder. Han afviser at skulle sælge til dansk forsvar.

Forhenværende forsvarschef Tim Sloth Jørgensen er nu ansat hos dansk forsvarsindustris førende virksomhed, Terma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere forsvarschef, admiral Tim Sloth Jørgensen, der i efteråret blev pensioneret fra dansk forsvar, er blevet ansat som "senior advisor" for dansk forsvarsindustris førende virksomhed, Terma.

 Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse. Ifølge virksomheden skal Tim Sloth Jørgensen blandt andet beskæftige sig med nye forretningsmuligheder inden for bekæmpelse af pirateri samt med nye forretningsmuligheder som følge af klimatiske forandringer i det arktiske område.

 Selv oplyser han til b.dk, at han ikke skal sælge, og stort set ikke får med dansk forsvar at gøre. Derimod skal han være med til at udvikle firmaets strategi på internationale markeder, og så forestiller han sig også, at hans baggrund kan være med til at åbne døre forvirksomheden internationalt.

Tidligere ledende officerers ansættelse i danske som udenlandske leverandører af forsvarsmateriel har tidligere været diskuteret, herunder om der kan være risiko for, at de foretager indkøb på usagligt grundlag for at opnå ansættelse efter pensionering. Forsvarets Materieltjeneste har tidligere afvist risikoen blandt andet med henvisning til, at indkøb sker efter udbud og ikke besluttes af enkeltpersoner. Der findes ikke formelle regler om tidligere officerers ansættelse efter pernsionering.
 
Tim Sloth Jørgensen forlod posten som forsvarschef i 2009 i forlængelse af skandalen om den såkaldte Jægerbog, hvor det viste sig, at en falsk oversættelse af bogen til arabisk var fremstillet af en officer i Forsvarskommandoen.