Tidligere elever frifundet for at have hacket deres karakterer

Tre ud af fire tiltalte unge mænd blev mandag frifundet for at have hacket sig ind på deres skoles intranet for at ændre egne og andres karakterer. Den sidste fik en betinget dom efter at have erkendt, at han ændrede sine egne karakterer.

De fleste elever har sikkert fantaseret om at kunne ændre en middelmådig karakter til det bedre, og i Københavns Byret sad fire unge mænd mandag på anklagebænken for at have eksekveret en sådan forbrydelse.
Det skete ifølge anklageren tilbage i 2012, da de var elever på Københavns Tekniske Skole. Men tre af dem blev pure frikendt for anklagen, mens den sidste blev idømt en betinget dom uden strafnedsættelse - en af lovens mildeste domme - for at have ændret sine egne karakterer.

De fire unge mænd var tiltalt for at have hacket sig ind på deres skoles intranet, Lectio, på Københavns Tekniske Skole tilbage i forsommeren 2012, hvor de alle fire var elever på skolen. Her skulle de ifølge anklageskriftet have ændret lidt over en håndfuld af sine egne karakterer til det bedre, mens 20 andre elever også kunne konstatere, at et par af deres karakterer havde fået et nøk op af i løbet af en nat.

Ifølge Mie Sønder Koch, forsvarsadvokat for en af de tre, der blev frikendt, lagde retten til grund, at efterforskningen havde været tvivlsom.

»Man kunne ikke bevise, at de fire tiltalte skulle have stået bag det her. Man havde en masse tekniske udskrifter, men det stod ikke klart, at de fire skulle stå bag. Min egen klient havde endda rettet henvendelse til rektoren og gjort opmærksom på, at hans karakterer var blevet ændret, og det ville man næppe gøre, hvis han selv stod bag det,« siger Mie Sønder Koch.

Hun mener generelt, at efterforskningen har virket »sløset«.

»Man undlod at afhøre samtlige elever, der havde fået deres karakterer ændret. Man har kun interesseret sig for de her fire, fordi de var dem, der fik flest karakterer ændret,« siger Mie Sønder Koch.

Hun fortæller videre, at det også spillede en rolle, at sagen er over to år gammel. Det ventes ikke, at anklagemyndigheden vil anke afgørelsen til Landsretten.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar Københavns Tekniske Skole.