Tidligere byrådsmedlem får 10 år for narkosmugling

Retten i Horsens har idømt en tidligere politiker ti års fængsel for at planlægge narkosmugling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Et tidligere medlem af byrådet i Horsens er torsdag idømt ti års fængsel for at planlægge smugling af flere kilo narko fra Holland til Danmark.

Det oplyser Retten i Horsens.

Ekspolitikeren ved navn Yunuz Coban, 35, var anklaget for at være indblandet i indsmuglingen af op mod 20 kilo kokain og heroin.

Men Coban blev ifølge Retten i Horsens frifundet i tre af i alt 21 forhold. De tre forhold drejer sig tilsammen om mellem to og tre kilo heroin og kokain.

Coban planlagde i stort omfang narkosmuglingen med to andre mænd, Sevket Gol og Kent Sørensen, som henholdsvis er idømt 13 og otte års fængsel.

Sevket Gol blev derudover dømt til udvisning for bestandigt.

Alle tre får desuden konfiskeret betydelige pengebeløb. Mens Kent Sørensen skal af med 45.000 kroner, skal Yunuz Coban slippe 72.000 kroner. Politiet konfiskerer hele 230.000 kroner fra Sevket Gol.

Anklager i sagen, senioranklager Lenette Skak, udtalte inden domsafsigelsen, at der var tale om en meget organiseret form for kriminalitet.

Smuglingen foregik i de fleste tilfælde ved, at Coban, Sørensen og Gol planlagde og arrangerede smuglingen, mens andre agerede kurerer og hentede narkoen hos Cobans onkel i Holland.

Allerede inden torsdagens dom er seks personer dømt i smuglersagen.

Fem blev dømt som kurerer af stofferne og har fået fra tre år og ti måneders fængsel og op til syv år. En mellemmand er blevet idømt otte år og seks måneders fængsel.

De tre mænd har nægtet de fleste forhold og erkendt sig delvist skyldige i andre.

De har valgt at bede om to uger til at tænke over, om de vil anke rettens afgørelse til landsretten.

/ritzau/