Tidligere betjent har anmeldt spyttende mand

Flygtninge gående ad Sydmotorvejen ved Rødby mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mand, der angiveligt spyttede ned på de flygtninge, der mandag gik på motorvejen ved Rødbyhavn, er nu blevet politianmeldt.

Det bekræfter Syd- og Vestsjællands Politi over for bt.dk, efter de har modtaget flere henvendelser om mandagens episode.

Mik Find-Klamer er én af dem, der har politianmeldt manden for at spytte på de mange flygtninge, der kom til Danmark i går. Manden selv nægter at have spyttet mod flygtningene.

»Jeg brændte jo fuldstændig sammen, da jeg så billedet fra morgenstunden. Om han bliver dømt eller ej, er irrelevant for mig. Det handler om, at vi som samfund viser, at vi ikke ønsker at støtte op om hans slags. Jeg er jo ikke blind for, at den flygtningestrøm, der kommer hertil, giver politiske udfordringer – men at spytte på krigsflygtninge, børn, unge og gamle, det er fuldstændig usmageligt. Det skal han ikke slippe godt fra,« fortæller Mik Find-Klamer til bt.dk.

Mik Find-Klamer er tidligere politiassistent, så han kender paragrafferne, og han ved, at det at spytte på andre kan sidestilles med vold. Men det er som almindelig borger i Danmark, at han nu har henvendt sig til Syd- og Vestsjællands Politi for at indgive en politianmeldelse. Ifølge ham er det vigtigt, at både borgere og samfund tager afstand fra gerninger som denne.

»Politianmeldelse er en seriøs ting og bør kun bruges i yderste konsekvens – for eksempel i situationer som denne, hvor en mand ’træder’ så meget forkert og udstiller Danmark som fjendske. Sådan et land ønsker jeg ikke, mine børn vokser op i,« fortæller Mik Find-Klamer.

Ifølge Syd- og Vestsjællands Politi er der modtaget flere henvendelser angående episoden på broen, og det er også Mik Find-Klamers indtryk, at der er andre, der har taget afstand fra den her handling og meldt den til politiet.

»Jeg kan jo se på nettet, at der er flere, der tager afstand fra det, og det er vigtigt,« siger Mik Find-Klamer.

Syd- og Vestsjællands Politi har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.