Tidligere bandemedlem kendes skyldig i terrorsag

Blanketter fra Islamisk Stat i Syrien er det afgørende bevis i sag mod to mænd på 21 og 30 år.

Retten på Frederiksberg behandler tirsdag endnu en straffesag mod unge, der skal have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien i 2013. Scanpix/Arkiv Fold sammen
Læs mere

Et tidligere medlem af banden Loyal To Familia og en kammerat kendes tirsdag skyldig i at have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien.

Et nævningeting i Retten på Frederiksberg peger især på blanketter, som blev opsnappet hos IS, som bevis på, at de to mænd tilsluttede sig organisationen, og at de forsøgte at opnå våbentræning. IS registrerede de to mænd som kæmpere.

Opholdet i 2013 varede i kun 18 dage. De rejste hjem til Danmark, fordi den yngste, der dengang var 17 år, var syg og have behov for lægehjælp.

Den ældste, der i dag er 30 år, kendes også skyldig i besiddelse af en revolver og en pistol. Han havde forladt bandemiljøet og opsøgte i stedet den lille salafistiske gruppe Kaldet til Islam. Her var også den yngre aktiv.

Efter kampe i Syrien blev Islamisk Stats bogholderi med et stort antal blanketter opsnappet og videregivet til USA, hvor FBI i 2016 gav Danmark og Politiets Efterretningstjeneste besked om oplysningerne om en række danske syrienkrigere.

Under sagen har de to nægtet sig skyldige. Meningen var, at de ville uddele nødhjælp. I Syrien blev de holdt fanget af mænd med langt skæg og våben, har de sagt.

Senere tirsdag ventes det, at nævningetinget fastsætter straffen.

/ritzau/