Tidl. PET-chef: Akkari er på farlig grund og bør beskyttes

Ahmed Akkari bør søge beskyttelse hos efterretningstjenesten, mener tidligere operativ chef hos PET.

Den tidligere islamistiske prædikant Ahmed Akkari løber en personlig risiko, når han i dagens udgave af BT kritiserer sine tidligere trosfæller, vurderer Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere islamistiske prædikant Ahmed Akkari løber en betydelig personlig risiko, når han i dagens udgave af BT i skarpe toner advarer mod sine tidligere trosfæller. Det vurderer Hans Jørgen Bonnichsen, der er forhenværende operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste, PET.

- Man må regne med, at sådan nogle udtalelser udløser trusler. Den slags florerer efterhånden i en sådan grad, at det rammer alle, der har en mening. Se bare på nettet eller spørg en politiker. Og vi kommer ikke uden om, at vi har eksempler som beviser, at der også er en reel risiko ved at kritisere de islamistiske miljøer. Se bare på drabsforsøgene på Kurt Westergaard og Lars Hedegaard, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Ahmed Akkari var i en årrække en central figur i de islamistiske miljøer i Danmark. Under Muhammedkrisen var han blandt andet med til at opildne til had og konflikt mod ytringsfriheden og sit nye hjemland. Siden har han brudt med de gamle trosfæller, og i dagens udgave af BT advarer han mod miljøerne, som han betegner som farlige for Danmark.

Den 34-årige dansk-libaneser har efter eget udsagn adskillige eksempler på religiøse ledere, der i Koranens navn prædiker modstand mod Danmark og vestlige værdier. Han ønsker dog endnu ikke at sætte navn på disse eller komme med mere konkrete eksempler af frygt for håndfaste reaktioner fra dem, han kritiserer. Han henviser i den forbindelse til andre islamkritikere, som er blevet mødt med trusler og attentater.

Han Jørgen Bonnichsen betegner denne frygt som forståelig, og opfordrer derfor Akkari til at tage kontakt til Politiets Efterretningstjeneste.

- Hvis han virkelig har den viden, som han siger, så er der helt åbenbart kun en rigtig ting at gøre, og det er at gå til PET. Det skal foregå helt diskret. Så kan man træffe de rigtige forholdsregler, og man vil også kunne give ham al den beskyttelse, som situationen kræver. Der er bestemte metoder og midler, der kan tages i anvendelse i den situation, siger den tidligere operative chef for PET.