Tid i vand gør det svært at sige, om Kim Wall rent faktisk døde af kulilteforgiftning

Peter Madsen forklarer, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning. Det bliver svært at vurdere, om det er rigtigt, siger retsmediciner.

Kim Walls hoved og ben blev fundet af dykkere 6. oktober. Forinden havde man fundet hendes torso. Ubådsejer Peter Madsen nægter at have slået hende ihjel, men erkender at have parteret hendes lig under en tur med hans ubåd 10. august. Scanpix/Tom Wall Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Tom Wall
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan blive meget svært for retsmedicinere at vurdere, om den svenske journalist Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning.

Det forklarer retsmediciner Peter Thiis Knudsen, der er er vicestatsobducent ved Syddansk Universitet. Det skyldes, at ligdelene har ligget længe i vandet, før de er blevet fundet.

»Det, man kan se ved kulilteforgiftning, er, at ligpletterne bliver mere røde. De er normalt rødblå. Men det kan man nok ikke se meget på, fordi der er gået så lang tid,« siger han.

Peter Thiis Knudsen har dog ikke selv set på ligdelene fra Kim Wall.

Mandag kom det frem, at den drabssigtede Peter Madsen har ændret forklaring. Han fortæller nu, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden, mens han selv var på ubådens dæk.

Politiet oplyser i den forbindelse, at man derfor indhenter nye erklæringer fra retsmedicinere.

Foruden at se på ligpletterne vil en retsmediciner ved mistanke om kulilteforgiftning også sende liget videre til undersøgelse hos en retskemiker, forklarer Peter Thiis Knudsen

Men også her vil det være svært at be- eller afkræfte, om hendes død skyldtes kulilteforgiftning.

»Vi skal også have det bekræftet af en retskemisk undersøgelse. Den vil også være meget svær at lave, når der er tale om et lig, der har ligget så længe i havet,« siger Peter Thiis Knudsen.

 

Den nye forklaring fra Peter Madsen blev givet 14. oktober til politiet. Tidligere har Peter Madsen sagt, at Kim Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet, og at han efterfølgende smed det intakte lig i havet.

Med den nye forklaring erkender han, at han har parteret Kim Walls lig, men han nægter sig fortsat skyldig i drab.

Det var den 10. august, at Peter Madsen og Kim Wall sejlede ud i Madsens ubåd fra København. 21. august blev hendes torso fundet i vandet, mens hendes ben og hoved blev fundet 6. oktober.

Dykkere leder stadig efter armene. Finder man armene, vil de dog næppe gøre retsmedicinere klogere på, om der er tale om kulilteforgiftning, vurderer Peter Thiis Knudsen.

»De spiller ikke ind, hvis man taler kulilte. Naturligvis er det sådan, at jo mere, man har, jo bedre. Men jeg tror ærlig talt ikke, at man overhovedet vil kunne se ligpletterne,« siger han.

/ritzau/