Tibet-kommissionen mistænker advokater for ulovligt læk

Københavns Politi er blevet bedt om at undersøge, hvordan Radio24syv har fået indsigt i kommissions papirer.

Tibet-kommissionen skal finde ud af, hvorfor Københavns Politi besluttede at gribe ind mod borgere, der ville vifte med Tibets flag under flere kinesiske statsbesøg. Free/Www.colourbox.com Fold sammen
Læs mere

København. Fortrolige dokumenter fra Tibet-kommissionen er angiveligt havnet i forkerte hænder.

Mistanken er opstået, efter at Radio24syv over flere dage i september og oktober omtalte forskellige dokumenter, der indgår i kommissionens arbejde.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommissionen er der tale om fortrolige papirer fra Udenrigsministeriet, Københavns Politi og fra Justitsministeriet.

Tilsyneladende mistænker kommissionen nogle af sagens parter for at have lækket dokumenterne.

Således påpeges det, at papirerne 12. august 2016 blev udleveret til bisidderne.

Samtidig bemærkes det, at "kommissionen finder det nærliggende at antage, at radiostationen er i besiddelse af denne bilagssamling".

Det er imidlertid problematisk, da samlingen er omfattet af den tavshedspligt, der gælder efter loven om undersøgelseskommissioner.

- Det er derfor kommissionens opfattelse, at der er grund til at antage, at der forud for offentliggørelsen kan være begået et strafbart forhold, hvorfor kommissionen nu har anmeldt dette forhold til Københavns Politi, lyder det i pressemeddelelsen.

Tibet-kommissionen skal finde ud af, hvorfor Københavns Politi besluttede at gribe ind mod borgere, der ville vifte med Tibets flag under flere kinesiske statsbesøg.

/ritzau/