Ti personer fik øjenskader nytårsaften

Der er sket en mindre stigning i antallet af øjenskader nytårsaften. En ung mand har fået fjernet øjet efter en ulykke med en raket.

Foto: Richard Sylvestersen. Nytår Vesterboulevard
Læs mere
Fold sammen

Ti danskere er kommet til skade med øjnene nytårsaften, viser en opgørelse fra landet sygehuse.

Blandt ofrene er et 13-årigt barn og en enkelt kvinde. Resten af ofrene for øjenskader er voksne mænd mellem 20 og 66 år, fortæller overlæge John Thygesen fra Region Hovedstadens øjenafdeling på Glostrup Hospital.

»Det er hovedsageligt yngre, voksne mænd, der er kommet til skade med deres øjne, fordi de ikke har brugt beskyttelsesbriller. Der er kun ét barn, som er kommet til skade i år, og vi håber, det er fordi, man er blevet bedre til at bruge beskyttelsesbriller,« siger John Thygesen.

Opgørelsen inkluderer de to personer, der blev kvæstet ved den dødelige ulykke med en krysantemumbombe i Skjellerup. De tre omkomne personer i Nordjylland tæller ikke i statistikken.

De ti øjenskader er tre flere end i fjor, men John Thygesen oplyser, at tallet er ret normalt sammenlignet med de seneste år.

»Tallet for denne nytårsaften svarer til gennemsnittet for de seneste ti år. Sidste år var der syv øjenskader, så der er sket en lille stigning, men det er stadig langt under tallene for flere år siden, hvor vi var oppe på 42,« siger han og fortsætter:

»Der har været fire-fem øjenoperationer, og mest alvorligt har lægerne været nødsaget til at fjerne øjet på en ung mand, der var ude for en ulykke med en raket,« siger John Thygesen.