Ti-årig dreng havde blod i urinen efter overfald på skole

En ti-årig dreng blev overfaldet af en gruppe ældre drenge på sin skole, da han prøvede at forsvare sin kammerat. Han blev slået og sparket så voldsomt, at man fandt blod i hans urin på skadestuen. Forældre fortæller om en hverdag med vold og trusler fra selv små elever.

En dreng på Borupgårdskolen i Helsingør blev i sidste uge udsat for et voldsomt overfald af andre skoleelever. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Arkiv

»Det værste var at opleve, hvor rystet min dreng var, da han skulle fortælle historien. Hans stemme dirrede, han rystede og græd,« siger Line Roneklint Wiuff til TV 2.

Hendes ti-årige søn går i 4. klasse på Borupgårdskolen i Helsingør, og torsdag i sidste uge blev han overfaldet af flere ældre drenge på skolen.

Han havde forsøgt at forsvare en klassekammerat, der fik sparket sand i hovedet, da den ældre gruppe drenge i stedet satte efter ham. Line Roneklint Wiuff fortæller, at han blev slået og sparket, og at én af drengene havde taget tilløb og var hoppet på ham. Da han flygtede, forsøgte de ældre drenge at lave flyvespark mod ham, og en gav ham en lussing på kinden.

På skadestuen fandt man blod i drengens urin, så han blev natten over til observation.

Da to kvindelige lærere prøvede at stoppe de voldelige drenge, blev også de slået og sparket, skriver TV 2.

Drengene blev i første omgang bortvist i en uge, og sagen blev meldt til politiet. Mandag blev det besluttet, at drengene ikke skal vende tilbage til hverken skolen eller den ungdomsklub, hvor de er kommet.

Skoleleder Tanja Steffe Nøhr siger til TV 2, at det er en »dybt ubehagelig og chokerende sag«, og at det slet ikke er noget, skolen havde forestillet sig, kunne ske.

Flere forældre fortæller dog ifølge TV 2, at episoden torsdag ikke er enestående. De fortæller, at der er et miljø på skolen med trusler, vold og utryghed.

En far, Jakob Eriksen, der har en søn i 1. klasse, fortæller TV 2, at der indimellem nærmest optræder tæskehold, hvor elever fra små klasser henter ældre familiemedlemmer på skolen, og så fastholder de ældre dem, det går ud over, mens deres yngre søskende slår.

Leder af SSP i Helsingør Kommune, Mikkel Müller, vil ikke udtale sig om den konkrete sag og dermed heller ikke om drengene, der stod bag overfaldet. Han fortæller til gengæld, at der indimellem opstår »situationer, vi ikke har kunnet forestille os«.

»Den her sag er tragisk. Det er klart, at havde vi haft kendskab til, at det kunne ende sådan, så havde vi alle gjort alt, hvad vi kunne for at forhindre det,« siger han.

Forældre siger, at der er et generelt problem med trusler, vold og utryghed. Hvordan kan sagen så komme bag på jer?

»Det er ikke kommet til vores kendskab, at det her skulle være hverdag hverken på den skole eller andre skoler. Der er ikke nogen, der har informeret os om det,« siger han.

Generelt oplever han, at samarbejdet i SSP mellem skoler, socialvæsen og politiet fungerer godt i Helsingør Kommune.

»Det er desværre ikke alle ting, der kommer til vores kendskab, før det er gået galt. Og desuden kan vi nogen gange tilbyde at hjælpe, men det er ikke sikkert, at dem, vi tilbyder hjælp, evner at modtage den eller har lyst til at modtage den. Det er vilkårene.« siger Mikkel Müller.

Tirsdag aften er skolebestyrelsen på Borupgårdskolen indkaldt til ekstraordinært møde for at diskutere voldsepisoden.