Thorning: Jeg tror ikke, jeg skal prøve at være skarpere

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, afviser kritikken fra de partifæller, som i sidste uge efterlyste mere synlighed fra partiet.

Helle Thorning-Schmidt havde overskud til at fyre en vittig kommentar af til en håndværker, inden hun i går holdt møde med S-ledelsen på Christiansborg. Foto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere

»Vi er fuldstændig klare.«

Helle Thorning-Schmidt afviste i går for første gang den interne kritik, der på det seneste har været af partiets manglende synlighed.

»Jeg er ikke enig med dem,« sagde S-formanden.

»Vi har foreslået, at danskerne skal have velfærdsrettigheder i den offentlige sektor på en lang række områder. Vi har foreslået mere løn til de offentligt ansatte, at der skal være et måltid mad til børnene, at de skal have lektiehjælp og færre elever i klasserne. Det er uhyggelig konkret,« fortsatte hun, inden hun dog afviste, at balladen ville få konsekvenser for kritikerne.

»Vi diskuterer de her ting, og det tager vi ganske stille og roligt.«

Det var næstformand i S-folketingsgruppen Mette Frederiksen, der i sidste uge startede diskussionen om synlighed. I Politiken gav Mette Frederiksen de kritikere ret, som sagde, at partiet ikke var synligt nok i den politiske debat.

Flere sager på vej
Helle Thorning-Schmidt afviste dog, at det skulle være hendes manglende evne til at slå igennem, som var skyld i kritikken.

»Jeg tror ikke, jeg skal prøve at være skarpere. Det handler om politik, og Socialdemokraterne har masser af politik og vil fortsætte med at lægge det frem. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at når valget kommer, så har danskerne et valg mellem en regering, som ikke udvikler velfærdssamfundet, og ikke er optaget af miljø og klimaspørgsmålet. Eller de kan vælge et socialdemokrati, som sætter fokus på miljø, klima, energi og velfærd,« lød det fra Thorning-Schmidt. Partilederen bebudede også, at partiet op til sit sommergruppemøde i næste uge vil spille ud med en plan for fremtidens velfærdssamfund.

Ledelsesmødet kom netop som partiets tidligere formand Svend Auken i Berlingske Tidende bebudede, at partiet har brug for fremgang for at slå Fogh. Det erklærer Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, sig enig i: »Hvis vi skal vinde næste valg, så skal vi have fremgang. Det er logik for burhøns,« siger han.