Thorning: Jan Trøjborg var resultatorienteret

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil savne Jan Trøjborg som en god kammerat.

ARKIVFOTO. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (tv) i samtale med partifællerne Anker Boye og Jan Trøjborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den meget triste nyhed om Jan Trøjborgs alt for tidlige bortgang. Mine tanker går til hans børn og nærmeste, der har mistet en kærlig far og et varmt og generøst menneske. Deres tab kan ikke erstattes.

Det udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at hun søndag fik meddelelsen om partifællen Jan Trøjborgs pludselig død i forbindelse med et cykelløb på Horsens-egnen.

- Jan var en stærk og solid figur hos Socialdemokraterne gennem flere årtier. Som medlem af Folketinget, som minister og som borgmester. På poster som blandt andet forsvarsminister, industriminister, erhvervsminister og transportminister satte han et kompetent og varigt præg på regeringerne op gennem 90erne. Hans evner for at samarbejde og hans resultatorienterede livsanskuelse gjorde det oplagt, at han i 2005 blev valgt som borgmester i Horsens, byen der fyldte så meget i hans liv og virke, udtaler statsministeren.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt var Jan Trøjborg et oplagt valg som formand for Kommunernes Landsforening. Der stod stor respekt om ham for hans både personlige og politiske integritet.

- Jeg vil savne Jan Trøjborg for det, han også var: En god kammerat man kunne stole på. En ven. Et menneske med humor, overskud og stor klogskab. Vi vil savne ham, udtaler statsministeren.

Også udenrigsminister Villy Søvndal (SF) udtaler sig i forbindelse med dødsfaldet i Horsens.

- Med Jans alt for tidlige død mister vi en god kollega, en dygtig og kompetent leder for kommunerne og en stærk stemme for Socialdemokraterne, lyder det blandt andet fra SFs formand.

BNB