Thorning har ikke mest gennemslagskraft

Spørger man befolkningen, er der ikke noget entydigt billede af, hvem der er bedst til at tegne Socialdemokraternes politik.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stikker man snuden ind hos Socialdemokraterne, er der ingen tvivl om, hvem der lægger strategien og tegner partiet udadtil. Helle Thorning-Schmidt er partiets leder og statsministerkandidat.

Men spørger man befolkningen om, hvem der har mest gennemslagskraft, er svaret knap så tydeligt. I hvert fald hvis man skal tro en frisk meningsmåling, som Rambøll har lavet for Jyllands-Posten.

Her peger flest danskere - 32,4 pct. - overraskende på, at Mette Frederiksen, næstformand og socialordfører, er bedst til at tegne Socialdemokraternes politik, mens Helle Thorning-Schmidt kun kan mønstre 31,0 pct.

Men at partiets formand slår bedst igennem hos befolkning, ser Mette Frederiksen ikke som et problem

- Det er på mange måder lettere at være et almindeligt folketingsmedlem end at være partiformand. Der er ingen tvivl om, at vi har flere frihedsgrader og bedre plads, end når man kandiderer til statsministerposten, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

Blandt Socialdemokraternes egne vælgere peger flest dog på, at Helle Thorning-Schmidt har størst gennemslagskraft. 44,4 pct peger på partiformanden, mens 36,4 pct af socialdemokraterne siger Mette Frederiksen.