Thorning: Det selfie viser, at vi bare er mennesker

Det meget omtalte billede med Thorning, Obama og Cameron viser, at stats- og regeringscheferne også »bare er mennesker«, siger Thorning.

Foto: ROBERTO SCHMIDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at det meget omtalte »selfie«-billede fra Mandela-mindeceremonien i Sydafrika var upassende.

Hjemvendt fra Sydafrika kalder hun det for »et rigtigt sjovt selfie«.

- Den mindehøjtidelighed jeg var nede til i går, var en festlig begivenhed. Der var selvfølgelig en vemodighed, men dybest set var det en festlig begivenhed, hvor man også fejrede en mand, som har levet i 95 år og har opnået så meget i sit liv. Det var et stort stadion, det foregik på. Der var dans på lægterne. Sang og dans, så på den måde var der en positiv stemning. Og så tog vi et rigtigt sjovt selfie, siger Helle Thorning-Schmidt.

Det såkaldte »selfie«, som er et selvportræt taget med mobiltelefonen, blev taget tirsdag, da Thorning sad ved siden af USAs præsident, Barack Obama, og den britiske premierminister, David Cameron, under mindehøjtideligheden i Sydafrika for afdøde præsident Nelson Mandela.

I Danmark spredte billedet sig som en storm på de sociale medier, men billedet har også floreret på forsiden af en række internationale aviser.

Thorning ser ingen problemer i billedet.

- Det var ikke upassende. Der var masser af billeder den dag. Der blev taget rigtigt mange billeder af Obama, og jeg synes bare, at det var lidt sjovt. Det viser måske også, at når vi mødes stats- og regeringscheferne, så er vi også bare mennesker, som har det sjovt sammen, siger Thorning.

DEBAT | Hvad mener du om statslederselvportrættet? Del dine tanker her på vores Facebook-side.