Thor P: Lønnen er høj nok

Thor Pedersens udtalelser om, at de offentligt ansatte får rigeligt i løn vækker vrede hos hans eget støtte parti DF og FOAs formand.

Finansminister Thor Pedersen (V) mener, at de ansatte i plejesektoren får en rimelig løn. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere

Finansminister Thor Pedersen (V) er kommet i miskredit hos både Dansk Folkeparti og i fagbevægelsen, fordi han har fastslået, at offentligt ansatte som social- og sundhedsassistenter, politibetjente og skolelærere ikke har grund til at klage over deres løn.

"Det er en myte, at de offentligt ansatte sakker bagud på lønnen - det passer simpelthen ikke,« fastslår Thor Pedersen til Politiken.dk. og fortsætter:

»En sygehjælper tjener i gennemsnit 27.000 kroner om måneden med det hele. Er det en dårlig løn?« spørger Thor Pedersen, der afviser Dansk Folkepartis forslag om særlige lønpuljer til disse grupper af offentligt ansatte, der tidligere på året fik organiseret strejker i kølvandet på regeringens trepartsaftale med fagbevægelsen.

Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen-Dahl er forarget, før han i denne uge mødes med netop Thor Pedersen i forbindelse med de dramatiske skatteforhandlinger, der i sidste ende kan tvinge statsministeren til at udskrive valg. Han fastholder partiets krav om, at regeringen må sørge for en højere løn til de ansatte i plejesektoren.

»Der er god ræson i, at sætte de her udtalelser ind i en meget større politisk sammenhæng. I den seneste tid har vi fået eksempler på, at regeringen har talt om øget indvandring. Vi har fået eksempler på, at regeringen vil give skattelettelser til de rigeste i samfundet, og senest har vi nu med Thor Pedersens udtalelser fået et eksempel på en regering, som ikke mener, at de offentligt ansatte skal have mere i løn. Nu er det op til vælgerne, om regeringen skal trækkes i vores retning eller i retning mod de radikale og Ny Alliance,« siger Kristian Thulesen Dahl.

FOAs formand Dennis Kristensen mener, at finansministerens tal er usande:

»Det er pinligt, at finansministeren optræder med forkerte tal nu igen, lige som han gjorde det på pressemødet i forbindelse med fremlæggelsen af skatteplanen og kvalitetsreformen. Hvis man sammenligner tallene uden de særlige tillæg som knytter sig til bl.a. weekend og aftenarbejde, så er der ingen tvivl om, at der er et lønefterslæb i den offentlige sektor,« siger han.