Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Der er al mulig grund til at frygte, at nogen måske vil bruge 10-års-dagen på søndag for terrorangrebet i New York til at vise, at de stadig er parate til at handle.
Det siger Helle Lykke Nielsen, der er lektor i mellemøststudier ved Syddansk Universitet, efter det er kommet frem, at de amerikanske myndigheder jagter to eller tre personer, der vil angribe landet.
- Nu er nummer et og nummer to i al-Qaeda-ledelsen væk. Derfor er der formentlig nogen længere nede i netværket, som gerne vil vise, at de er still going strong, siger Helle Lykke Nielsen.
Hun understreger dog, at alle vurderinger lige nu er meget spekulative.
- Det er mest sandsynligt, at det er selvbestaltede undergrupper i netværket, der måske opererer, efter at man har fået ram på al-Qaeda-ledelsens top, siger Helle Lykke Nielsen.
Og de små undergrupper er meget vanskelige at få styr på.
De amerikanske myndigheder oplyste natten til fredag, at man jagter to eller tre personer, der mistænkes for at ville angribe landet den 11. september.
Den amerikanske præsident, Barack Obama, har fordoblet terrorberedskabet, efter myndighederne er kommet på sporet af terrorplanerne.
- Præsidenten blev briefet om denne specifikke trussel torsdag morgen og er blevet opdateret dagen igennem, siger en kilde i Det Hvide Hus til nyhedsbureauet Reuters.
Obama har "beordret antiterrorberedskabet til at fordoble sine bestræbelser som svar på denne troværdige, men ubekræftede information", siger embedskilden.
Ifølge flere amerikanske medier handler terroralarmen om tre personer, der rejste ind i USA i august. De vil angiveligt forsøge at gennemføre et terrorangreb med en køretøj, der er fyldt med sprængstof.
/ritzau/
Web-tv: George Bush taler ud om 9/11