Terrortiltalt tier om JP-terrorplaner

Den mand, der er tiltalt i sagen om terrorplanerne mod Jyllands-Posten, vil ikke forklare sig i retten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tiltalte Tahawwur Rana meddelte mandag, at han ikke vil lade sig afhøre under retssagen.

Mandag var den sidste dag med bevisførelse ved distriktsdomstolen i Chicago, før procedurerne går i gang tirsdag først på aftenen dansk tid.

Størstedelen af sagen er gået med at afhøre den medtiltalte David Headley, der har erklæret sig skyldig i blandt andet at planlægge et terrorangreb mod Jyllands-Posten.

Men juryen får altså ikke Ranas egen forklaring.

- Jeg giver afkald på min ret til det, sagde han ved mandagens retsmøde ifølge Chicago Sun-Tribune.

Rana er tiltalt for at have været vidende om planerne mod Jyllands-Posten og om massakren i indiske Mumbai, hvor 164 mennesker mistede livet i november 2008. Men han nægter sig skyldig.

Headley har indrømmet, at han rejste til Mumbai, Aarhus og København for at rekognoscere under dække af, at han var ansat i Ranas immigrationskontor.

I amerikanske retssager kan anklageren ikke kræve, at en tiltalt sætter sig i vidneskranken. Den anklagede kan kun indkaldes som vidne af sin forsvarer, men han vil så også skulle udsætte sig for anklagerens afhøring.


Ved mandagens retsmøde var et af forsvarernes vidne en computerekspert, som kunne bevidne, at der ikke fra nogle af Ranas computere var søgt på optagelser fra massakren i Mumbai, oplyser avisen.

Efter proceduren skal juryen votere, og dommen kan altså falde senere på ugen.

/ritzau/