Terrortiltalt indrømmer: Fik stukket Husseins våben i hånden

26-årige BH lagde to og to sammen. Han vidste, at Omar el-Hussein var den mand, der angreb Krudttønden.

Ifølge anklagemyndigheden spiller det en rolle, hvorvidt de fire mænd har været bekendt med, at Omar el-Hussein var gerningsmanden til angrebet på Krudttønden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I timerne efter sit angreb mod kulturhuset Krudttønden gav Omar el-Hussein gerningsvåbnet, en M95 automatriffel, til 26-årige BH.

Torsdag i Københavns Byret indrømmer BH, at han fik våbnet i hånden. Overdragelsen skete i det rekreative område Mimerparken ved siden af bebyggelsen Mjølnerparken på Nørrebro.

- Men jeg tager ikke i mod det. Han kommer mod mig og er i panik. Han rækker mig noget, og jeg kan mærke, at det er et gevær, fortæller BH .

Han er sammen med 21-årige LE tiltalt for at hjælpe Omar el-Hussein med at skaffe våbnet af vejen. De to er derudover tiltalt for at have medvirket til terror i forbindelse med Omar el-Husseins senere angreb på synagogen i Krystalgade.

Fire mænd i alt er tiltalt i sagens terrorforhold, og alle nægter sig skyldige.

Spørgsmålet om våbnet handler om ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og om bortskaffelse af beviser. Dog har det også forbindelse til sagens terrorelement.

Ifølge anklagemyndigheden spiller det nemlig en rolle, hvorvidt de fire mænd har været bekendt med, at Omar el-Hussein var gerningsmanden til angrebet på Krudttønden.

Det er væsentligt, om de vidste det i timerne den eftermiddag, hvor de havde tæt kontakt til el-Hussein gennem flere timer.

BH bedyrer i retten, at det var helt uforvarende, at han pludselig stod med gerningsvåbnet i hånden.

- Jeg prøvede at give ham den tilbage. Han vil ikke tage imod den. Så tænkte jeg, at jeg ville smide den fra mig. Der var en legeplads til den ene side og en boldbane til den anden. Små børn over det hele, så jeg ville ikke smide den der, fortæller BH.

Episoden fik BH til at indse, hvad det var, Omar el-Hussein havde gjort sig skyldig i.

- Fra det øjeblik, så kunne jeg godt lægge to og to sammen. Jeg havde set i nyhederne, hvad der var sket, og så giver han mig det der, fortæller BH.

Flere gange understreger BH, at han havde indset, at el-Hussein havde angrebet Krudttønden. Men han holder fast i, at han ikke konfronterede el-Hussein med det.

M95-våbnet blev smidt i området. Senere blev det fundet af politiet.

/ritzau/