Terrorsigtet melder PET til politiet

Den 28-årige mand, der nytårsdag trængte ind til Kurt Westergaard, melder PET til politiet ikke at have holdt fortrolige oplysninger for sig selv.

Tegneren Kurt Westergaard blev overfaldet i sit hjem, men nu melder overfaldsmanden PET til politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Hupfeld
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den 28-årige somaliske mand, der er sigtet for terrorangreb nytårsdag mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard i hans hjem Viby J., har anmeldt Politiets Efterretningstjeneste (PET) til politiet. Det skriver Politiken.

Somalieren mener, at efterretningstjenesten har overtrådt sin tavshedspligt ved at offentliggøre detaljer om hans liv og færden. Oplysningerne indgår i en redegørelse om Westergaard-sagen, som PET få dage efter overfaldet afleverede til justitsminister Brian Mikkelsen (K).

Somalierens advokat Niels Strauss siger, at hans klient er sigtet, men skyldig, før han eventuelt er dømt.

PET kan ikke videregive oplysninger om ham, siger advokaten, der har anmeldt PET efter forvaltningslovens paragraf 27, der pålægger offentligt ansatte tavshed med personoplysninger, de får i deres arbejde.

Offentligt ansatte, der overtræder forvaltningsloven, kan idømmes bøde eller fængsel op til seks måneder efter straffelovens paragraf 152, siger Niels Strauss til Politiken.

/ritzau/