Terrorsigtede havde 108 skarpe skud klar

De tre fængslede i terrorsagen var ved anholdelsen udover en maskinpistol også i besiddelse af en 9mm pistol.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tre mænd, som ifølge Politiets Efterretningstjeneste er kommet rejsende fra Sverige for at dræbe ansatte på Jyllands-Posten i København, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. De to af ugerne skal de sidde i isolation.

De tre mænd er alle sigtet efter terrorlovgivningen og våbenloven.

Ifølge sigtelsen var de tre mænd ved anholdelsen onsdag klokken 10.44 i besiddelse af en maskinpistol med lyddæmper og 72 patroner samt en 9mm pistol med 36 patroner.

Informationen om 9mm-pistolen er en ny oplysning i sagen. Men ud over at bekræfte, at pistolen er et nyt resultat af politiets arbejde, vil PET ikke sige mere om beviserne.

- Vi er jo stadig i gang med efterforskningen, så jeg kan ikke sige mere om det. Der vil også komme flere ting frem i sagen, siger juridisk chef i PET, Lykke Sørensen

Hun henviser til, at retsmødet var lukket, og at hun derfor ikke kan sige mere.

De tre mænd, en 44-årig tunesisk statsborger, en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon, og en 30-årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt, var rejst fra Sverige til Danmark natten til onsdag i en lejet Toyota.

Samtidig anholdt politiet en herboende 26-årig iraker i Hedelyparken i Greve. Han bliver løsladt i løbet af torsdagen og skulle ifølge PET-chefen have hjulpet med at skaffe lejligheden til de tre svenske tilrejsende.

På trods af løsladelsen er han fortsat sigtet i sagen.

Irakeren har haft opholdstilladelse i Danmark siden 2000.

/ritzau/