Terrormistænkte Omar var ikke psykisk syg

Den 22-årige terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein var ikke psykisk syg, viser en personundersøgelse fra 2013. Af undersøgelsen fremgår det også, at han som barn gik i skole i Jordan i tre år.

Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein, der mistænkes for at stå bag weekendens terrorangreb i København, led ikke af en psykisk lidelse. Det skriver tv2.dk, som har fået aktindsigt i en personundersøgelse af den formodede gerningsmand fra 2013 i forbindelse med, at han umotiveret stak en 19-årig mand med en kniv i et S-tog.

Omar Abdel El-Hussein er født og opvokset i Danmark, og under personundersøgelsen har han fortalt, at han i løbet af sin folkeskoletid gik i skole i Jordan i tre år, skriver tv2.dk

Samtidig fremgår det af undersøgelsen, at den nu afdøde terrormistænkte aldrig fik sin folkeskoleeksamen. Det lykkedes ham alligevel at færdiggøre HF, hvorefter han uden held søgte ind på en IT-linje på universitetet.

Omar Abdel El-Hussein døde kort før klokken fem søndag morgen, da han blev spottet tæt ved Nørrebro Station. Her skød han mod politiets aktionsstyrke, som besvarede skuddene og dræbte den formodede gerningsmand.

Den 22-årige menes at stå bag angrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag, hvor den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt, og to livvagter og en agent fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) blev såret.

Han menes også at stå bag angrebet ved den jødiske synagoge i Krystalgade natten til søndag, hvor den 37-årige frivillige vagt Dan Uzan blev dræbt, mens to betjente, der var udstationeret ved synagogen på grund af det forhøjede alarmberedskab, blev såret.

To mænd er mandag morgen blevet fremstillet i grundlovsforhør sigtet for medvirken til drab, fordi de angiveligt hjalp Omar Abdel Hamid El-Hussein i forbindelse med de to skudattentater. Begge mænd nægter sig skyldige.