Terrormistænkte Omar delte Jihad-video på Facebook kort før angreb

Den mistænkte for weekendens terrorangreb, Omar Abdel Hamid El-Hussein, delte kort før det første angreb på Østerbro lørdag eftermiddag en hellig krig-video på Facebook.

Ifølge Ekstra Bladet delte den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb i København en Jihad-video kort før første skudepisode på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANISH POLICE / HANDOUT

Blot 45 minutter før det første angreb på kulturhuset Krudttønden lørdag eftermiddag, delte den formodede gerningsmand bag weekendens terrorangreb i København, Omar Abdel Hamid El-Hussein, en video om væbnet Jihad på sin Facebook-profil.

Det skriver Ekstra Bladet.

Videoen er ifølge Ekstra Bladet lagt ud af Youtube-kanalen »Proud Muslim«, som ser ud til at sympatisere med Islamisk Stat, eftersom flere af kanalens andre videoer viser det karakteristiske IS-flag.

Københavns Politi og PET udtalte på et pressemøde i går klokken 13, at den formodede gerningsmand var kendt af politiet. Samtidig fortalte de, at man ikke på nuværende tidspunkt har viden om, hvorvidt manden har været en del af konfliktzoner i Syrien og Irak.

Berlingske erfarer dog, at manden i fængslet udtalte, at han ville til Syrien for at kæmpe for IS. Det var desuden de udtalelser, der fik Kriminalforsorgen til at sætte ham på en liste med 39 navne på radikaliserede i de danske fængsler.