Terrorfrygt piller ved danskernes rejselyst til Tyrkiet

Det påvirker salget, at Tyrkiet har været ramt af en række angreb i 2016 og nytårsaften, siger rejseselskaber.

TOPSHOT - A Turkish police officer stands guard close to the site of an armed attack near the Reina night club, one of the Istanbul's most exclusive party spots, early on January 1, 2017 after at least one gunmen went on a shooting rampage during New Year's Eve celebrations. Thirty-nine people, including many foreigners, were killed when a gunman reportedly dressed as Santa Claus stormed an Istanbul nightclub as revellers were celebrating the New Year, the latest carnage to rock Turkey after a bloody 2016. / AFP PHOTO / YASIN AKGUL Fold sammen
Læs mere
Foto: YASIN AKGUL

København. Frygten for at få ferien forvandlet til et mareridt på grund af angreb som det på en natklub i den tyrkiske storby Istanbul nytårsaften smitter af på danskernes ferievaner.

Tyrkiet har tidligere været et af de mest populære rejsemål for danske turister. Men det har en række angreb i landets storbyer og i grænseområder lavet om på, lyder det fra flere rejsebureauer.

- Danskerne efterspørger i høj grad tryghed i år, og når der sker angreb som i Tyrkiet nytårsaften, er der mange danskere, der vælger at se bort fra Tyrkiet som turistdestination, siger rejseselskabet Tuis pressechef, Nikolai Johnsen.

Tui regner med at sende cirka 20.000 danskere til Tyrkiet i sommersæsonen, der strækker sig fra april til september. De rejser hovedsageligt til kystbyen Alanya. For tre-fire år siden lå tallet på omkring 60.000 rejsende.

Også Apollo forventer færre gæster på flyene til Tyrkiet i år.

- Generelt har interessen for Tyrkiet været dalende det sidste års tid, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

- De ting, der er sket i løbet af året og nytårsaften, gør bare ikke noget godt i den sammenhæng, så vi kan godt mærke, at danskernes lyst til at rejse til Tyrkiet er dalende, siger han videre.

Spies oplyser på sin hjemmeside også, at efterspørgslen på ferier til Tyrkiet er faldet.

/ritzau/